Ville du gått rett fra fødestuen til jobben?

3 Comments

  • Nina - 13 years ago

    Enig med Janne. Jeg var i en situasjon der jeg trodde det ikke var mulig for meg å være hjemme lenge med vår eldste datter, jeg ser i ettertid at det nok hadde vært mulig dersom jeg hadde forstått litt mer. Imidlertid sørget jeg da for å være hjemme når hun kom hjem fra skolen, vi hadde ikke skolefritidsordning for henne av eget valg. Og nå med den minste jenta vår var jeg hjemme med henne til hun var to år. Nå har hun halv plass i barnehage for å få stimuli fra andre barn. Dette fungere fint for oss og jeg ville ikke byttet for noe. Det kommer tidsnok den dagen man ikke kan være sammen med dem mer på det planet. Jeg mener også at likestilling handler om friheten til å velge og faktisk rett og slett likeverd. Man er ikke andre sortering om man velger å være hjemme med barna sine. Og jeg synes også som Janne at det er trist at man rakker litt ned på sine medsøstre bare fordi man ikke har samme prioritering.

  • Janne - 13 years ago

    Likestilling for meg handler om å være stolt av seg selv som kvinne og være like verdifull både i arbeidslivet og ellers i samfunnet. Mener nå selv at det er være husmor er en like respektabel jobb som det å være lege, persolig for meg er den aller viktigste jobben å ivareta barna mine, gi av min tid til dem og være hovedpersonen i deres liv! Kommer til å lære mine døtre at det viktigste her i livet er ikke hva de vil men at de vil noe, det inkluderer da også husmor yrket, mennesker trives med forskjellige ting og vi kvinner er også mennesker. Ja jeg er selv hjemme hver dag med mine små som da også går deltid i barnehage, 3 barnepiker har jeg ikke. Og ikke vil jeg ha det heller. Flott at hun er trygg på seg selv og sine valg, trist at hun skal rakke ned på sine medsøstre som har valgt å " bare være hjemme". Vi kvinner bør støtte hverandre og ikke måle hvor sukksessfulle vi er som kvinner etter hvordan vi velger å disponere tiden vår.

  • Engel - 13 years ago

    Å gå rett fra fødestuen på jobb er drøyt, men jeg har selv vært tilbake på jobb i deltidsstilling 6 uker etter fødsel, da med baby med på jobb, eller hjemmekontor. Det har fungert veldig bra for alle parter. Å overlate en nyfødt til barnepike derimot ville jeg ALDRI gjort.

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment