Considerați că actualele criterii CNATDCU de evaluare a cadrelor didactice răspund așteptărilor dumneavoastră privind cariera universitară ?

2 Comments

  • Miruna C. - 12 years ago

    Nu, deoarece cred cu tarie ca este creat, din perspectiva temporara, un avantaj pentru cei care "cunoasteau pe surse" despre introducerea lor. Nu, pentru ca este foarte greu de publicat in revistele cotate la acest nivel, daca luam in considerare domeniul financiar-contabil (faptul ca in marile reviste de contabilitate europenii care publica "pot fi numarati pe degetele de la o mana"). Nu, pentru ca sunt eliminate o serie de elemente (carti, manuale, contracte de cercetare) care, consider eu ar trebui si ele sa faca parte din aceste criterii.

  • Victor D. - 12 years ago

    Nu, nu cred ca sunt conforme cu starea lucrurilor din "scoala romaneasca". Sunt mai multe determinari care ma fac sa apreciez aceste criterii ca fiind mult prea dure. In primul rand as dori sa mentionez timpul, care in acest caz nu este un factor de ajutor, ci unul de incorsetare si furnizor de dezorientare (au fost propuse si aplicate peste noapte); sunt restrictive din punct de vedere al sustinerii financiare pe care o implica (costurile de publicare in revistele vizate, depasesc de forte multe ori nivelul lunar salarial); sterg cu buretele toate realizarile care, pana mai ieri, te plasau in elita cercetarii romanesti (oare a scrie o carte, a avea contracte de cercetare au devenit lucruri desuete?!). Consider ca demersul pe care trebuie sa-l intreprindeti trebuie sa fie indreptat daca nu catre eliminarea lor, atunci cel putin pentru reajustarea lor. Totusi este un semnal...

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment