Å gi mennesker ros for gode prestasjoner og resultater er alltid positivt og bidrar til å fremme menneskers selvtillit og prestasjoner

3 Comments

  • Runar Østby - 11 years ago

    Min første oppfattning er utelukkende ja, MEN - det er ett stor men, får man mye skryt for en oppgave eller vel utført jobb kan man lett "lene" seg tilbake -complacency -. Dette medfører lett at man mister fokuset, og blir mindre god i sine prestasjoner.

    økt selvtilit, kan virke både positivt og negativt. Det positive er at man vet man klarer en "prestasjon" eller jobb - men det kan "bikke" over til å bli ett utslag av - complacency - En balansert ros gir gode resultater, men må behandles med varsomhet og omhu.

    Vel, ikke ett enkelt spm. å svare kort på.

  • Jostein Johnsli - 11 years ago

    Ma må ikke "vanne ut" ros ved å gi det for ofte, særlig i forhold til middelmådige resultater. Tror ros gir effekt dersom mottaker mener at det er fortjent. Dersom mottaker av ros synes det ikke er fortjent så tror jeg det ikke har noen effekt og kanskje gir en effekt at "middelmådig innsats er tilstrekkelig - tar ikke ut sitt eget potensiale.

  • Leif Joar Almvik - 11 years ago

    Spørsmålet kunne vært noe mindre generelt. Jeg tror ros er positivt for selvtillitt og prestasjoner generelt. Samtidig tror jeg at ros kan oppleves forskjellig avhengig av situasjon og hyppighet, samt hvem den kommer fra.

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment