Håller du med?

7 Comments

  • Danielle - 8 years ago

    Tack för era kommentarer!
    Jag vill börja med att förtydliga att vi och hockeyn är separerade, vi delar INTE på isen och vi har INTE istid samtidigt. Ett av problemen är att det skjuts puckar i väggen i ishallen (utanför isen) under VÅR istid, alltså medan vi tränar på isen. Vi har 1 timmes träning per vecka, under månaderna oktober – mars. Ni som har varit i en ishall vet hur akustiken är där (= det låter något otroligt!)

    Tror ni att jag skulle skriva en artikel om jag inte hade pratat direkt med orsaken till problemen? Jag har försökt påtala de upplevda problemen i över tre års tid för de närmsta inblandade (tränare, spelare och föräldrar) utan resultat. Jag sitter själv med i föreningens styrelse och vi har diskuterat detta ett antal gånger… Om lösningen vore så enkel som separata istider så hade min artikel aldrig uppstått.

    Jag tror inte att problemen kommer att lösas genom en artikel. Jag har däremot fått otroligt positiv respons på min artikel och flera personer har hört av sig och berättat hur det ser ut i deras idrott (allt i från fotboll, basket, simning och dans). Och jag kan bara säga att vi inom skridskon (dessvärre) verkligen inte är unika med att uppleva samarbetssvårigheter och att visa respekt för varandra.
    Jag har varit aktiv inom flera föreningar och tränat i ett flertal ishallar men aldrig varit med om något liknande.

    Jag hoppas att min artikel blir en tankeställare för alla som läser den, oavsett idrott.

  • Daniel - 8 years ago

    Som djurägare och rökare har jag lärt mig att det alltid är den som stör som ska visa hänsyn. Därför ser jag till att stå långt bort när jag röker och plocka upp hundskiten. Då kan jag göra mitt utan att vara ivägen för någon annan. Jag ber heller inte mina grannar att flytta eller isolera sina lägenheter för att kunna spela hög musik, utan jag håller en nivå som inte stör. Enkelt vett och ettikett. Tydligen fattar inte hockeyspelarna det. Delar man på utrymmet så är det bådas ansvar att inte störa varandra. Man har alltid rätt att utöva sina lagliga aktiviteter men bara om man inte förstör andras rätt till detsamma, alltså inte vartsomhellst, närsomhellst och hursomhellst.

    Men jag fattar inte riktigt om skotten sker under deras träning eller efteråt? Är det under träningen måste någon byta träningstid. Är det efter får dom gå någon annanstans och skjuta. Enkelt.

  • Sara - 8 years ago

    Hon "kränker" inte och är inte "kränkt". Hon påtalar ett problem! Hon försöker göra sitt jobb, att lära barn i 6årsåldern åka skridskor. Kanske kommer de att bli hockeyspelare, kanske konståkare, kanske inget av det. Det hör inte hit. Det saken gäller är att föräldrarna betalar för att deras barn ska lära sig åka skridskor men undervisningen blir förstörd för att ljudnivån blir för hög när hockeyspelarna skjuter puckar. Då hon ber dem sluta börjar hockeyföräldrarna tjafsa och mena att de har rätt till att störa så mycket de vill. Den aggressiviteten och det självupptagna sättet att strunta i andra och bara se till sina egna (barns) behov är problemet.

  • Markus - 8 years ago

    Att klanka ner på ishockeyn är ingen vidare bra lösning på ditt problem. Vidare att du försöker hindra andra barn från att bli bättre på just sin sport, i det här fallet träna skott, kommer att missgynna dessa barn och ungdomars träning lika mycket som det missgynnar dina skridskokids vid ditt kommunikationsproblem. Lösning: Prata med sportchef eller föreningsansvarig och arbeta ut en plan för att där skridskoskolor är separerade ifrån ishockeyn.

    Vidare är jag så trött på att det ska kastas hat fram och tillbaka vad det än gäller i dagens samhälle såhär. Att sprida och och leta sympati för sina minimala problem som enkelt kan lösas med lite vilja.

  • Sofie - 8 years ago

    Bra skrivet Elle!

    Arn har ju en trist inställning eftersom det handlar om att en del tar sig friheten att bedriva aktivitet i ishallen trots att någon annan har bokat.

  • Fredrik - 8 years ago

    Hej,
    Jag för står problemet som uppstår men jag tror inte det handlar om att föräldrar ska ta ansvar bara, utan detta är något du (och alla som har samma problem) med ordföran i klubben.
    Ta upp allt med klubben om din åsikt och se om ni alla kan hitta en lösning.
    Jag är själv tränare i hockey och när vi har träning så har jag ansvaret för mitt gäng från att spelarna sätter sin fot i ishallen/ishallarna tills dom har åkt hem.
    Så precis vad Arn säger så kan det vara bra att du tar upp detta med tränarna som har spelare som skjuter och stör. Om det ej löses är det. Bara att ta upp det på styrelse mötet i klubben. Det är du kan få din röst hörd.

  • arn - 8 years ago

    Känns som det är dubbelbokat.. du får boka andra tider är ju igentligen du som inte godkänner att andra är där.. vilken förebild blirsu själv då. Det här är att kränka andra. Det här löser du med andra trännare

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment