Wat vind jij van een rookverbod op het strand?

18 Comments

  • nauwelaers - 8 years ago

    alles verbieden,niemand nog op het strand? eens zien wat ze dan zullen zeggen

  • nauwelaers - 8 years ago

    dan moet men drinken en eten ook verbieden

  • WETOMIEL - 8 years ago

    In Duitsland moesten wij daar in de jaren 70 - 80 al 20 DM voor betalen voor het wegwerpen van sigarettenpeuken. stel daar eens 1500 stadswachten voor op. dat zou pas opbrengen. rokers zijn zo arrogant. als een trein bestuurder zegt omdat een roker een sigaret uitduwt op de zetel, " doe je dit thuis ook", kreeg hij een laconiek antwoord, "ik heb thuis geen trein". beter daar mee bezig zijn dan met andere onbenulligheden. dit gaat anderen aan die noodgedwongen moeten toezien. En dan raakt men ook de grote mannen die hun inkomsten zien dalen.

  • Walesha - 8 years ago

    Ik ben zelf een verstokte roker maar ik noem mezelf met enige trots een "hoffelijke roker"... ik hou hoe dan ook rekening met mijn medemens. Ga ik naar het strand of naar het bos heb ik altijd een draagbaar, afsluitbaar asbakje bij, sigaret op: asbakje in en thuis in de vuilnisbak, idem dito voor de drankblikjes... als je volle blikjes kan meenemen, kan je de lege ook terug meenemen!
    Het is gewoon een kwestie van mentaliteit en opvoeding en zo heb ik het mijn kinderen ook geleerd en zo zullen mijn kleinkinderen het ook leren: VUILNIS, WAT DAN OOK, HOORT IN DE VUILNISBAK EN NIET IN DE NATUUR OF OP DE STRAAT! Mensen denk eens na ja!

  • Patrick - 8 years ago

    Men zou zich beter bezighouden met andere dingen. De kust is openbaar dus niemand gaat mij verbieden om daar te roken. Dit is pure discriminatie en wanneer er een verbod komt zal ik dit laten vaststellen via mijn advocaat om een Gerechtsdeurwaarder aan te stellen en die vaststelling te doen en zal ik het niet nalaten om een gerechtelijke procedure te beginnen. Het moet maar eens gedaan zijn van overal wetten tr maken of dingen verbieden die op niets trekken. Dit wordt een verborgen politie staat. Straks mogen we geen hamburger meer eten op het strand omdat we dan aanstoot gaan geven dat kinders daar weer te vet van worden enz. Ik begrijp heel goed dat Men lacht met Belgie in het buitenland. Et zijn veel politiekers die roken en kijk naar De Block die gaat zeggen dat we gezonder moeten gaan leven en ons meet laten betalen voor vettige dingen en snoepjes. Zij moet dat ons zeggen ZE kan haar amper op haar benen houden. Maat zij hebben de inkomsten om gezonder te leven. Wij hebben maar een klein inkomen.

  • gudrun - 8 years ago

    Dan ook geen drankjes, picknick, ijsjes,..meer. Mocht iedere nu eens vuilbekken gebruiken en poepzakjes voor hun huisdieren.
    Zullen er dan toezichters rondlopen om te controleren? Camera's? Wat zal dat dan kosten? Of starten ze een 'kliklijn' en gaan we helemaal de rechtse toer op?

  • vandenabeele - 8 years ago

    Ik vermoed dat deze burgemeester van Bredene een tijdje geleden een verwoed kettingroker was en nu zich nu plots in de belangstelling wil stellen met dergelijk absurd voorstel.Ikzelf ben geen roker,maar waar gaat hetgeen met onze democratische gedachte?Straks overtreffen we"Putin"en worden we een politiestaat!

  • Tine - 8 years ago

    Wat is een sigarettenpeuk in verhouding tot de vuiligheid achtergelaten door mensen die de moeite niet doen om hun afval in een vuilbak te gooien???
    Waarom staan de rokers altijd in het vizier???????

  • Lode - 8 years ago

    Eindelijk eens goed nieuws. Volg het voorbeeld van Frankrijk. Stop dat roken overal! Dat de rokers dat thuis doen dan storen ze niemand. Maar ze moeten wel aan hun medebewoners denken, zeker aan kinderen! Het zijn idioten die nog altijd niet beseffen hoe slecht roken is, niet alleen voor henzelf maar voor gans de maatschappij. En kom niet af met de bewering dat auto's ook ongezonde uitlaatgassen produceren, maar begin met iets waar jezelf wat kan aan doen. Ik weet dat er weeral veel mij een zure piet gaan vinden, maar ik denk aan de medemens en de maatschappij en tracht overal mijn steentje bij te dragen voor een gezonde samenleving. Mag dat? Met gezonde groeten, Lode

  • Jurgen Van Cauwenbergh - 8 years ago

    Volledig eens met Dina van den Berk.
    En waar gaat onze maatschappij naartoe ?
    In wat een verzuurde gemeenschap moeten we leven ?
    Kustburgemeesters zouden beter werk maken om toezicht te laten houden op de sluikstorters die hun huisvuil in de strandvuilbakken komen proppen.
    Gevolg daarvan, al van s'ochtends overvolle vuilbakken en de meeuwen hebben vrij spel met troep over het hele strand.
    OK ja, ik ben roker en als ik de mogelijkheid heb zal ik steeds mijn peuk in een vuilbak werpen.
    Basis van alles is respect voor medemens en natuur, en inderdaad sommige mensen zijn soms moeilijk op te voeden.
    Maar jaren geleden lagen de kustdijken ook vol met hondenpoep....en er lopen volgens mij toch ook nu niet minder honden rond.
    Dus hoop doet leven.

  • MERMANS FRANCIS - 8 years ago

    IK ROOK NIET MAAR ALS DIT VERBOD WORDT OPGBELEGD DAN GA IK TERUG ROKEN .......POLITIEKERS ZOUDEN ZICH BETER MET SERIEUZE DINGEN BEZIG HOUDEN; DIT IS EROVER.......COMPLEET BELACHELIJK.
    ER SPOELEN MEER SIGARETTEN AAN .....

  • gose - 8 years ago

    laat de rokers eens gerust .menheer van de kust .......om te mogen roken betalen we al genoeg zeker ...menheer van de kust .........hoop dat je de kramp krijgt ....menheer van de kust

  • monique - 8 years ago

    ik heb niets tegen rokers op het strand alhoewel ik niet in hun buurt zal zitten. Ik erger mij mateloos aan het onachtzaam wegwerpen van de peuken. Soms zeer gevaarlijke praktijken. ik kreeg ooit een BRANDENDE peuk in de auto van de chauffeur voor mij. Een tweede voorval met een brandende peuk kwam van een onverantwoordelijke roker die de peuk over de balkonafsluiting gooide op mijn hoofd toen ik als voetganger passeeerde!! Ik ben trouwens even kwaad op alle mensen die menen dat de straat hun vuilnisbak is.

  • Dina van den Berk - 8 years ago

    Wat een idioot idee om roken te verbieden omdat er peuken in het zwerfvuil zitten.
    Wat is het volgende.....? Verbieden van drinken van limonade of cola door de verpakkingen die rondzwerven?
    Verbieden van diabetici door een vergeten spuitje? Verbieden van sex omwille van gevonden condooms?
    Verbieden om zonnecrème te gebruiken omwille van een achtergelaten tube? Verbieden te zwemmen om het plassen in zee te voorkomen?
    De burgemeesters hebben precies niet veel inventiviteit tot hun beschikking.
    Rokers hebben ook besef van vervuiling en de meeste laten geen peuken liggen als ze een alternatief hebben.
    Verhuur in de plaats daarvan asbakken met statiegeld bv 2€, die opnieuw ingeleverd kunnen worden en waarbij ze hun statiegeld terugkrijgen. En hang borden op met de vraag of iedereen, ook de niet rokers hun vuil verzamelen en inleveren. Doe een oproep naar gezamenlijke inspanning en beroep op solidariteit en goodwill.
    Ik ben ervan overtuigd dat 80% van de mensen die het strand bezoeken daarop ingaan!!
    Is het winkelkarrenprobleem zo ook niet opgelost?
    Is dit niet de juiste weg?
    Dina van den Berk

  • Matthynssens - 8 years ago

    Alle mensen die ook maar iets denken te zeggen te hebben vinden dat hun tijd gekomen is om "de rokers" nog maar eens bijkomend te stigmatiseren. Op deze manier worden deze mensen bijkomend uitgesloten. De drooglegging in de VS was ook maar de logische volgende stap van de religieus geïnspireerde leiders die hun "volgelingen" wilden aan zich binden door een bijkomende,uitdaging op te leggen en nog meer te kunnen glorieren dan hun voorgangers. Elke pastoor vond vroeger dat hij het recht had om zijn parochianen uit te kafferen.
    Wat is het verschil tussen een papiertje en een sigarettepeuk in dat zwerfvuil?
    Nog enkele jaren en de roker wordt in de gevangenis gezet voor zijn verslaving bij al de andere personen die door onze maatschappij een verslaving zijn aangepraat onder het mom van de vooruitgang, als het maar opbrengt.

  • Blok - 8 years ago

    Sorry voor de schrijffout. Ik bedoelde onderdeel v h zwerfvuil.

  • Blok - 8 years ago

    De sigarettenpeuken zijn eigenlijk maar een onderweg van het zwerfvuil. Ik heb van mijn ouders geleerd al het vuil van een dag te verzamelen en het dan thuis weg te werpen. Het enige wat daarvoor nodig is, is wat goede wil en blijkbaar mag je dat van een aantal mensen niet verwachten. Net zoals je aan politici niet mag vragen om pas op 67 op pensioen te gaan. Zij blijven tientallen jaren vroeger gaan en zij vinden dat ook normaal. Wat wil je dan van J.m.d. Pet. ?

  • Hilde - 8 years ago

    ik vind het argeloos wegsmijten van peuken zeer laks van de mensen.Thuis gooi je je peuken toch ook niet zomaar tegen de grond op je oprit of je tuin.Een beetje respect naar de natuur en je medemens toe is toch niet teveel gevraagd,ik erger me echt heel erg aan die gewoonte van bepaalde rokers.
    Er staan overal verspreid vuilbakken op het strand en houd je peuken van de hele dag in een doosje bij en doe ze dan s avonds bij vertrek gewoon in de vuilbak,dit kan het kleinste kind.ik ben trouwens een niet roker die geen probleem heeft met rokers(als die hun peuken in de vuilbak gooien)

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment