Ko je najbolji teniser svih vremena?

18 Comments

  • Roshke - 6 years ago

    Novak je najbolji igrač svih vremena samo u srpskim neobjektivnim anketama.
    Federer i Nadal su definitivno ispred njega, diskutabilno je dali je bolji od Lejvera. Takozvana ‘vezana četiri GS turnira su dva osvojena u jednoj godini a druga dva u drugoj godini. Lejver je osvojio sva četiri u jednoj godini i to dva puta. Lever je bio 6 puta prvi igrač sveta, više od Federera, Nadala i Djokovića. Lejver ima najviše apsolutnih pobeda. Idite i pogledajte Vikipidiju da se uverite.

  • Nenad - 6 years ago

    Kakva je ovo neobjektivna anketa?Pa Federer bez premca naravno.Najbolji svih vremena!

  • stefan - 6 years ago

    Nepravda je i prema agasiju. Svakako bih glasao za Novaka ali da Agasi bude zaposavljen??? To je kao da pricmo o najboljem fudbaleru svih vremena a da pored Maradone, Mesija i Ronalda i C.Ronalda izostavimo Pelea

  • slobodan - 6 years ago

    Svako vreme ima svog najboljeg tenisera,ovo vreme pripada Djokovicu covek je rodjen da bude pobednik.neka traje dugo i neka se rodi ponovo..

  • Dragoljub - 6 years ago

    Jasno , Nole ... postao je u eri Nadala i Federera pogledajte samo s kim je Federer vodio ratove ... bagdatis filipusis davidenko safin rodik ... svi zajedno mislim dva GS ...

  • Lazar Pisarevic - 6 years ago

    Gde je na listi Stefan Edberg?
    To je bio igrac koji je ostavio dubok trag u tenisu.
    Takodje, posto dugo pamtim, nedostaju tu i Dzon Njukomb i Ken Rozevol.
    Nazalost oni kada su igrali nije bilo televizije niti ovakve medijske kampanje.
    Nezaboravite da u oni igrali sa drvenim reketima kao i Bjern Borg, sto nije zanemarljivo.
    Svaka cast Federeru i Nadalu oni su ispisali istoriju novog tenisa.Sada je Novak broj 1 ali ne smeju se zaboraviti njihovi prethodnici.

  • gari - 6 years ago

    @zoran123 budi realan pa shvati da se nemoze porediti necije ucesce sa necijim neucescem, sagledaj ko je bolji od kad je nole na sceni i to ti sve kaze samo, a i kako bi mogao biti bolji ako ga nole dere

  • Zexy - 6 years ago

    Kada je Nole osvojio svoju prvu GS titulu, Federer ih je već imao 12 ... malte ne, bez konkurencije je osvojio više od pola GS... od tog trenutka Nole je osvojio 13, a Federer 8... takođe, Nole ima bolji međusobni skor i protiv Federera i protiv Nadala, iako je Fed već bio iskusan i dobio prvih 10 mečeva...

  • Vuja - 6 years ago

    Neme, kolko sam te shvatio, slazes se da je Nole najveci igrac ikada?

  • Nikola - 6 years ago

    Vrlo je diskutabilno reci ko je najbolji. Svako ima neke svoje rekorde, a ko moze tacno reci koji je najvazniji. Federer drzi rekord sa najvise nedelja na 1. mestu i najvise GS titula. Nadal verovatno nije najbolji ikad, ali je nesumnjivo najbolji igrac na sljaci, jer je vlasnik svih iole bitnijih rekorda. Nole je imao svoje momente i najbolju sezonu u istoriji, sa najvise bodova, u jednom trenutku je bio vlasnik svih GS, a sada je jedini osvajac svih mastersa, drugim recima najraznovrsniji igrac. Federer je imao srecu da igra pre Nadala i Noleta i da sakupi neke titule i nedelje na 1. mestu. Nadal i Nole ce igrati i posle Federera, ali ce imati jedan drugog za ozbiljnog protivnika. Tako da je tesko izmeriti.

  • hocen - 6 years ago

    @Neme, u koju si ti skolu isao?!? Nit Federer ima 40 godina, niti je 98 titula duplo vise od 70.

  • Neme - 6 years ago

    Kakva neobjektivna "anketa", čist lokal - patriotizam. Ništa drugo i nisam očekivao od ovog i ovakvog naroda... Kad Novak bude u 40. godini igrao vrhunski tenis, tada će i za mene biti najbolji igrač svih remena. Da ne govorim tek o titulama, kojih Federer ima duplo više.

  • velika sreca - 6 years ago

    ......Novak je na sigurnom putu da bude "svih vremena" i on ce u kratkom vremenu "stici i uteci"
    svima....I NA STRASNOM MJESTU POSTOJATI !!!!!
    Veliki Nole, nas Nole, JUGOSLAVEN !

  • Vuja - 6 years ago

    Zeljko, slazem se. Svaka cast Draganu V. na ovoj sveobuhvatnoj analizi. Naravucenije, kada su u najboljem izdanju Fed, Rafa i Nole, bez premca je srpski igrac.

  • Željko - 6 years ago

    Драган В. : Analiza sasvim na mestu

  • Драган В. - 6 years ago

    Novak Đoković.
    Ako se računaju kvalitet igre, raznovrsnost igre, udaraca, kretanje, mentalna snaga ... - Novak Đoković je najbolji. Pa sledi Nadal, pa Federer.
    Da se razumemo - među trojicom danas najboljih su nijanse u pitanju. Kako pokazati razliku, gradaciju ..? Samo ovako: recimo, ako bi igrali međusobno, i to tako da hipotetički svakoga od njih smestimo u njegove najbolje teniske dane, to bi se moglo naslikati ovako - od 10 mečeva protiv Federera Novak bi dobio 6-7. A protiv Nadala od 10 mečeva dobio bi 7-8. Tako je otprilike najbolje objasniti razliku. Tu ne računamo dakle momente (mečeve) kad su velike oscilacije u igri, koje može imati bilo ko od njih trojice, pa se iz parcijalnog ugla neke periode uzmu kao dokaz da je ipak ovaj ili onaj generalno bolji, već uzimamo ono najspremnije izdanje ikada i širi uzorak, eto, od 10 duela jedan na jedan. Tada je Novak zbog najraznovrsnije tehnike igre i mentalne snage najbolji.
    Za sada, ako se gledaju samo brojke, tj. statistika, Federer je najuspešniji, ali je i najstariji. Videćemo kako će statistike u vrhu izgledati za 4-5 godina. Nije mala šansa da Federer po Gren slemovima ostane u vrhu, pre svega zato što je nakupio puno Slemova kad nije imao pravu konkurenciju (tj. ni izbliza ovakvu kakvu predstavljaju Nadal i Novak). Po mastersima Nadal ili Đoković, a po Zlatnom masteru verovatno Đoković. Tu je i težina trofeja koje je Đoković osvojio, u smislu težine puta do finalnih mečeva. Puno toga može da se računa, ali mislim da je najbolje ovo slikovito prikazivanje u 10 međusobnih mečeva Đokovića sa jednim i drugim kad su (bili) u svom najboljem izdanju.

  • Vuja - 6 years ago

    Treba zaista biti realan, surovo realan, i reći Novak Djokovic.

  • zoran123 - 6 years ago

    treba biti realan i reci federer

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment