Da li ste dojile svoje dete?

6 Comments

  • Milica - 5 years ago

    Da li je ovu anketu sastavljao muskarac? Dojila sam, ali sa problemom.

  • ich - 5 years ago

    niste stavili opciju: dojila sam sa problemima.
    bilo je jako tesko, posebno prvih par meseci, ali ako ste uporni i nemate neke ozbiljnije zdravstvene poteskoce, sigurno ce te uspeti.. .ja sam istrpela, jer sam citala da je to vazno i za bebu i za mene.. da li je stvarno tako, nikad necemo znati :)
    bitno je da se zene pripreme da to nije neka magija i ne znam kakva lepota i blagodet, nego moze da bude i bolno i gadno i tesko i to je sve normalno.. svako treba da odluci za sebe koliko moze da podnese i sta su mu prioriteti, jer nema pravila, a osudjivati je lako..
    takodje, posle perioda dojenja se sise sljonu i ni na sta ne lice.. samo kazem :)

  • Ena - 5 years ago

    Srecna majka=srecna beba!
    Zena ima pravo da odluci sta ce da radi sa svojim telom!Ima pravo da odluci da li ce da doji ili ne,i ne bi trebalo nikome da dozvoli da joj se mesa u to!

  • Ivana - 5 years ago

    Slažem se sa vama! Da li ste namerno izostavili preostalu opciju dojila sam i pored problema!?

  • Maja - 5 years ago

    Slazem se s ovim komentarom da treba da stavite samo "dojila sam". Ja sam dojila dete do 15 meseci, ali sam imala 2-3 puta mastitis. Nije lako dojiti, ali dojila sam do 15 meseci. Treba zenama objasniti i pomoci.

  • Mlada mama - 5 years ago

    Mogli biste da dodate i opciju: "Dojila sam, uprkos problemima". U mom slucaju, pod problemima mislim na problem sa stitnom zlezdom.
    Dijagnostikovan mi je hipotireoizam davno pre trudnoce, ali nisam ni slutila koliko moze doneti problema tokom dojenja. Svakog meseca sam imala krizu, par dana mleka bi bilo vrlo malo. Ne znajuci sta je uzrok, i zbog bapskih prica da "ne jedem dovoljno", ugojila sam se 10kg i imala krize u dojenju dok nisam procitala jedan kratak pasus u jednom jedinom clanku na internetu koji mi je MALKO nagovestio da bi stitna zlezda mogla biti problem.
    Ovo bi trebalo svuda da pise, problem sa stitnom zlezdom su danas previse cesti!!!
    Samo se nadam da nece biti nikakvih posledica po dete, jer je veoma bitno da TSH bude ispod 2.5 tokom prva tri meseca trudnoce. Posledice na detetu se uvide tek u kasnijem zivotnom dobu...
    Ko god da cita ovo, shvatite da je nefunkcionalna stitna zlezda veoma veliki problem!!!

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment