Ha rajtam múlt volna, ki kaphat babaváró hitelt:

6 Comments

  • M.I. - 5 years ago

    Más szempontot kellett volna figyelembe venniük. A terhesgondozói kiskönybe meghatározott szülés várható időpontját kellett volna figyelni. Mi pont úgy jártunk, ami a legfájóbb, június 30-án született 3. gyermekünk valószínűleg az időjárásnak is köszönhetően. Július 14-re volt kiírva a feleségem, mi is terveztük már, hogy mire költenének. Ez akkor így szerintük milyen érzés? 10 órán múlt hogy jogosultak legyünk a babaváróra? Ezek olyan külső tényezők, amiket nem lehet befolyásolni, elég egy időjárás változás és pár nappal előbb születik meg a gyermek. Lévén 3. gyermek, így a 4 milliós jelzáloghitel átvállalása is ugrott. És ez így együttesen több mint frusztráló, igazságtalan.

  • Timi77 - 5 years ago

    Ez a program szerintem sem babaváró hitel, erősen diszkriminatív. Köztudott, hogy a családalapítás és gyermekvállalás ideje kitolódott, mégis húztak egy felső határt. A mi kisbabánk július 1. után fog megszületni, mégsem vehetjük igénybe, pedig nagyobb lakásra lenne szükségünk és minden egyéb feltételnek megfelelünk, de 41 éves vagyok.

  • SzecsiE - 5 years ago

    Igazat adnék az előttem szólónak, aki minden eltartott gyermek után adná a babavárót, ugyanis őket is fel kell nevelni, ennyi erővel aki július 1-je után szül 4 gyereket annak ne kelljen SZJA-t fizetni./ Nem sajnálom senkitől hozzáteszem/ de ìgy lenne fer. Nekem is van egy 18.hónapos kislányom, aki még szinte baba és még legalább 18 évig terelgetni és nevelni kell!
    Kicsit olyan ez a segítség hogy kinyújtom a kezem, de nem akarom hogy mindenkin
    felmásszon rajta aki bajban van.

  • István - 5 years ago

    Ez nem egy babaváró hitel (ha az lenne, akkor minden ebben az évben született gyermeknek járna, hiszen őket is fel kell nevelni), hanem a világgazdasági lassulás/válság előtt a hazai gazdaságot élénkítő, fogyasztást elősegítő, szabadfelhasználású (autóra és plazma TV-re is költhető), alacsony kamatozású államilag támogatott személyi kölcsön, melyet a közgazdaságtanban helikopter hitelnek neveznek (hasonlóan ahhoz, mint amikor helikopterrel szórják a pénzt az emberek közé).

    Mivel a Kormány 2020-2021-re várja a gazdasági lassulást, ezért 2019. július 01. utánra ütemezték be (a KSH adatait is figyelembe vették és látták, hogy 2019. első félévben túl sok baba születik, ami nagyon megterhelné a 2019-es állami költségvetést)! A hitelek nagy részének elköltése 2020-2021-ben fogja a hazai gazdaságot élénkíteni!

    Szomorú, hogy a letelepedési kötvényesek babavárók (elég sokan vannak, akik július 01. utánra várnak gyermeket) elsőbbséget élveznek azon magyar állampolgárokhoz képest, akik ebben az országban születtek, fizettek adót, de 2019. július 01. előtt született a gyermekük, ezért kimaradnak a kedvezményből. Arról nem is beszélve, hogy ha felveszi valaki a hitelt és júliustól az új magyar, magas kamatú szuper államkötvénybe fekteti, akkor arbitrázs (kockázatmentes) lehetőségre is szert tehet, amelyet (lévén közpénzről van szó) nem lenne szabad megengedni.

    Jogalkotók felé javaslom, vegyék ki a kedvezményezetti körből a letelepedési kötvényeseket, illetve azokat, akik a hitel felvételét követően számlával nem tudják igazolni a hitel életszerű felhasználását, vagy kiderül, hogy állampapírba fektették a 10 millió forintot!

  • Ezer Beáta - 5 years ago

    Ne felejtsük el, hogy ahhoz, hogy ezt a hitelt/kedvezményt valaki megkapja, azt másoktól el kell adóformájában vonni. Mivel nem született gyermekekm, én például mindenhol hátrányt élvezek, hiszen nem hogy semmit sem kapok az államtól ( lombikprogramban sem vehetek részt), de nekem ugyanúgy felmentek a lakásárak, vagyis én csak veszítettem sok sok évnyi megtakarítást a CSOK-nak hála:( Nem vagyok boldog. És azok sem, akik csak 1 gyermeket tudnak vállalni. Azért ezeket a szempontokt se felejtsük el.

  • Májki - 5 years ago

    Minden eltartott, kedvezményre jogosult 2, vagy több gyermekes családnak megadhatták volna a kedvezményeket! Ezzel valóban családbarát döntés született volna! Ez egy generációt érint, komoly garancia a tanulásra szakképzésre a gyereknek és tehermentesités a szülőnek. Jaa... és nem mellesleg nem lépnének le a kedvezménytől elesett egy-két vagy több gyerekes fiatal családok!

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment