Sunteti de acord ca Nicolae Ceausescu sa fie reabilitat?

Option image
Option image
68 Comments

  • Ovidiu - 9 months ago

    Cred că da

  • muritorderand - 12 years ago

    Niciodata Romania nu va mai fi respectata in afara granitelor asa cum a fost pe vremea lui Ceausescu ,asta e clar !
    Am fost un popor muncitor cu ambitii mari si cu mult humor ..astazi suntem perceputi ca un popor de betivi,hoti,criminali , tigani si prostituate !
    Invatamantul este la pamant, sanatatea de asemenea , industria, agricultura, sportul si turismul ..desfiintate !Mandrie nationala ..ce o mai fi si asta ?!
    Ne lipseste speranta pentru viitor ,tineretul nostru este complet debusolat in timp ce prapastia intre saraci si bogati se adanceste pe zi ce trece !
    Punand in balanta ..numai un prost nu poate vedea ca acum romanul este mai necajit ca oricand ..

  • horge - 12 years ago

    Am fost la revolutie
    Am crezut in ceva mai bun
    am stiut la doua saptamini ca totul pute
    ni sa spus sa ne predam armele in timp de 24 de ore daca nu devenim teroristi
    nu am votat niciodata am plecat din tara si acum privesc cu ochii tristii ceea ce sa intimplat atuncii si acum
    nu stiam de bine ce ne era nu aveam multe dar aveam de toate si bucurie si i ubire si satisfactie
    Un lucru este cert ROMANUL are nevoie de sefii care sa-l conduca daca nu el face ceva care contravine mai tirziu char lui
    Ma intreb cit au furat si cit a mai ramas din ceea ce a construit si cladit ceausescul
    ROMANIA CRED CA NU-SI VA MAI REVENI NICIODATA
    UITATIVA LA GUVERNE SI GUVERNANTII
    PUTINI SUNT CEI CARE NU AU FURAT SAU ARANJAT
    SI DACA AU FOST AU FOST SCOSI AFARA DIN JOC SAU SINT SCOSI AFARA
    DESIGUR AU SUFERIT IN TIMPUL DICTATURII CITIVA
    DAR ACUM SUFERA "2o DE MILIOANE APROAPE
    AM FOST VINDUTI PE UN PUMN DE DOLARI CUM A SPUS CEAUSESCU IN CLIPELE CIND MERGEA CU DACIA INSPRE TIRGOVISTE
    SAI FIE TARINA USOARA
    A MURIT PT ROMANIA ASA CIZMAR CUM ERA EL SI NU A DUS NIMIC CU EL
    ATENTIE CEILALTII NIMIC NU DUCEM CU NOI NUMAI ::::::::::::::::::::: CE`:?

  • bag pula in blogul vostru si vi-l fac cadou - 13 years ago

    Frate, mai duceti-va in pula mea cu ceasca care e mort si voi incercati sa prostiti lumea ca e in viata. Lasati-l la dracu in pace sa doarma si voi duceti-va sa va jucati fifa, cs ce vreti voi. Glumele astea nu mai merg de mult timp.

  • Dormicum - 13 years ago

    Anumite lucruri in acest blog sunt reale , altele sunt basme.
    Exista acest Rogulski care se da fostul arhitect al familiei Ceausescu. Eu nu inteleg de ce arhitectul Vladescu nu-l contrazice caci dansul este marele autor al decoratiunilor din fostele resedinte folosite de Ceausescu. Rogulski era un neica nimeni pe Instit. Carpati.Toate resedintele apartineau statului , erau destinate a fi folosite de conducatorul statului si de oaspetii la nivelul de sef de stat. Absolut tot ce exista in aceste resedinte era inventariat.In acest scop exista un sector al Gospodariei de Partid , cu conducere autonoma, numit Sectorul Special si acesta se ocupa de intreaga gestiune , activitate si buna stare a sefului statului si a familiei acestuia In resedintele sefului de stat intrau numai 2 maxim 3 angajati ai acestui sector. Seful era unul pe care-l chema Burciu si el avea zilnic intalnire la ora 8 dim cu Ceauseasca si stabileau ce au de facut .Burciu tinea legatura cu toti cei ce trebuiau sa lucreze ptr. obiectivul "O" si nu intra nimeni la acest obiectiv.Rogulski a intrat o singura dat aducand niste covoare si a fost pazit de angajatul sectorului care avea in grija contul "mijloace fixe".Se numea Secuiu Elena ( a murit intre timp)Ceausescu a avut indemnizatie dar nu a ridicat-o niciodata , sectorul special ii prezenta facturile cu produse , acestea erau verificate la sange si erau achitate din fondul alocat sefului statului .La Snagov avea si mica ferma de produse agricole pe care le utiliza fiind biologice 100% iar intreprinderea agroindustriala Baneasa producea organic toate produsele de carne. Cei doi si copii erau foarte cumpatati in a se hrani si a bea. Nicu si Zoie fiind mai recalcitranti , au mai calcat in anumite perioade pe alaturi , lucru care i-a nemultumit pe parintii , ba mai mult l-au si imbolnavit pe Ceausescu de diabet.
    Oricum Ceausesti au fost cinstiti fata de tara si popor , au dus Romania pe un loc important in lume , nu ne-au facut de ras. Acum suntem facuti de ras aflandu-ne intr-o degringolada totala.

  • Emil - 14 years ago

    Din pacate, prea multi nu reusesc sa treaca de bun-rau, alb-negru! Si multi au pretentia ca sunt MATURI!
    Cat despre vot, democratia este o MARE TAMPENIE! Si nu are legatura cu ADEVARUL! Doar cu pofta unora de a se simti IMPORTANTI!
    DIXIT!
    Emil

  • JJ - 14 years ago

    Vad ca pe-aici parerile sunt impartite... Ce pot sa spun, ca inainte era mai bine din anumite puncte de vedere si mai rau din altele, asta pot sa o spun cu toata convingerea. In general, cine o duce mai bine acum spune ca era mai rau inainte si cine o duce mai rau spune ca era mai bine inainte. Eu vreau sa atrag atentia asupra unui singur lucru, ca inainte de '89 scriitorii nu puteau scrie decat anumite "chestii", era ingradita libertatea ideologica si cea de opinie, in schimb acum, poti spune ce vrei, dar nu te asculta nimeni. Scriitorii pot scrie orice, dar nu mai citeste nimeni. Asa ca... concluzia o trageti singuri.

  • hellman - 14 years ago

    pe vremea lui Ceausescu ma simteam mai protejat si mai legat de tara asta decit ma simt acum ....de ce ???de prea multa libertate...libertatea nu este tot una cu civilizatia ,se spune ca prostimea era la putere pe vremea lui Ceausescu si cred ca de aceea aveam olimpici la concursurile nationale cred ca de aceea exista mai mult bun simt spirit de echipa lucruri cu care astazi se cheltuie multi bani pt a le redescoperii .Nu a fost totul roz dar acum sunt linistit deoarece totul e negru...Ceausescu era un familist convins pe cind Iliescu un ordinar care nu s-a iubit decit pe el .Cum ma poate intelege pe mine ca parinte cand el nu cunoaste sentimentul de parinte nu cunaste dragostea neconditionata nu la cunoscut si nu stie cine este Dumnezeu.

  • INTERESANT - 14 years ago

    Cred ca trebuie reabilitat

  • OVI - 14 years ago

    de ce nu se poate scrie??

  • roman polanschi - 14 years ago

    Fata de toate nenorocirile care se petrec in Romania de 20 de ani ,Ceausescu era un Sfint .

  • @Jeanne D'arc - 15 years ago

    Paine era suficienta! Minte insa nu avea toata lumea! Ca dovada ca s-a intimplat ce s-a intimplat in decembrie 1989! Crimele comunismului sint in capul tau retardat!

  • Jeanne D'arc - 15 years ago

    Sa va ierte Dumnezeu pentru tampeniile pe care le scoateti din gura.
    Sa va ierte toti cei care au suferit si care au murit in inchisorile comuniste, toti cei care s-au simtit sufocati de cenzura si cu pumnul in gura pe timpul lui Ceausescu.
    Sa va fie rusine tuturor celor care vreti reabilitarea lui Ceausescu.
    Un imbecil, un cizmar nenorocit care s-a crezut Dumnezeu.
    Cum sa fie reabilitat, care ar fi , dupa umila voatra parere partile lui bune? Ce a facut el bun?
    Maria cand ai avut tu paine din belsug pe vrema lui. Doar daca erai vreo activista care lingea...ma opresc aici.
    Nu regret ca am plecat din Romania, dar ii plang viitorul cu oameni ca voi.

    Nu-mi vine sa cred ce pot sa citesc aici.

  • Ovidiu - 15 years ago

    Geomarz,
    Asa este exact cum ai scris.

  • geomarz - 15 years ago

    Ceauşescu merită să fie, şi va fi, numai timpul trebuie să treacă, pus în locul său real din istorie. Ca unul dintre cei mai abili politicieni pe care i-a avut România în ultimii 40 de ani, ca bun patriot şi demn de numele de om...
    Nici prin cap nu mi-a trecut în 'dec. 89 că ceea ce va urma va fi infinit mai rău decît cea mai rea perioadă ceauşistă...

  • Ovidiu - 15 years ago

    Maria draga,
    multumesc pt. vot si comentariu te rog sa treci pe blogul meu

  • maria - 15 years ago

    Da, doresc sincer sa fie reabilitat. Multi vorbesc de rau pe acela care, multi ani a facut ca romanul sa nu-si cerseasca painea, ci s-o aiba din plin, sa nu duca greul sau lipsa zilei de maine. Trebuie sa ne iertam pe noi ca sa putem sa-i acceptam pe altii. De ce oare nu vrem sa scoatem raul din interiorul nostru si sa lasam iubirea de oameni, sa ne invaluie ? Trebuie sa vrem si sa dorim acest lucru. Raul din noi nu ne lasa sa vedem lucrurile cum ar trebui vazute . Dumnezeu sa aiba mila de Romania si sa aduca in noi pacea cereasca .

  • Ovidiu - 15 years ago

    Suparatu',
    Ai dreptate Ceausescu nu a tradat. insa tradatorii l-au omorat

  • yahoo.cn - 15 years ago

    M-am saturat pana in gat de placa asta stricata cu Ceausescu care n-a stiut, a fost intoxicat de cei din jurul lui etc. Mitul imparatului bun. Pentru ce ar trebui reabilitat, pentru ca a infometat o tara intreaga si si-a batut joc de cultura ei? Unde erai, Ovidel, cand se demolau cartiere intregi din vechiul Bucuresti si biserici ca sa se ridice palatul cultului personalitatii? Vorba cuiva dinainte, ti-ai facut vreodata lectiile pe intuneric, la lumina lumanarii? Ai tremurat vreodata de frig in casa ta, intr-o biblioteca, intr-o sala de teatru? Te-au dus sa culegi cartofi? Te-au dus la Cantarea Romaniei? Sau poate tu aveai totul la nas, locuiai in Primaverii si iti dadeau parintii tot ce-ti trebuia?

    Si m-am saturat pana in gat de comparatia fortata care se face intre raul lui Ceausescu si raul capitalismului. Daca acum e rau, atunci inseamna ca automat trebuie sa idealizam trecutul si sa tanjim dupa el? Cine gandeste asa inseamna fie ca are o memorie foarte scurta, fie ca o ducea personal foarte bine pe vremea aceea si ca isi regreta deci propriile privilegii de atunci.

  • suparatu' - 15 years ago

    am citit...si ma cutremur: nu stiu daca pe unii care au scris sa-i injur sau sa le plang de mila...Ceausescu n-a adus el comunismul in tzara, nu el l-a inventat, a fost doar un simplu pion la inceput, rushii crezandu-l f docil si incapabil.Nu si-au imaginat ca dintr-o tzara de opincari, va reusi sa faca o putere economica care dadea batai de cap nu numai lor, ci intregii lumi.Inainte de anii 80' s-a elaborat un plan la scara mondiala de catre Gorbaciov,care a prevazut expansiunea occidentului prin unificare( UE),iar pentru a salva rusia de la dezastru a avut nevoie de "perestroika": "eliberarea tarilor satelit(balast) din jurul rusiei, subjugarea lor doar din punct de vedere economic si politic, pentru ca rusia sa poata contracara efectele UE.Romania reprezenta atat pentru rusi cat si ptr occidentali pericolul unei super puteri economica in regiune care putea contrabalansa echilibrul economic.Din anii 80',intra in acctiune "conservele" plantate in romania, se incepe distrugerea mitului "ceausescu" prin saturatie, Ceausescu este de fiecare data "otravit" cu informatii false, date false, cifre false.Astfel se ajunge la "revolutia" din 89'! Cei ce au murit in acele zile, lauri lor si parintilor lor, AU FACUT CINSTE STRAMOSILOR ACESTUI NEAM. Ceea ce numesc unii "megalomania lui Ceausescu", ii invit sa viziteze Germania de azi: te infioara ce industrie pot avea, ceea ce se facuse in Romania, se incerca oarecum echivalarea cu aceasta, de aici si temerile occidentalilor.Cineva a scris mai sus: "CEAUSESCU NU A TRADAT"! Corecta, justa afirmatie, este una din cauzele pentru care a murit.De ACEEA ESTE ABSOLUT NECESARA REJUDECAREA PROCESULUI, REABILITAREA ACESTUIA MACAR PENTRU CARTILE DE ISTORIE. Si fiindca am adus vorba de cartea de istorie, UNDE ESTE RAZBOIUL DIN IUNIE-AUGUST 1919 CU UNGARIA?!? NICAIERI NU SE SCRIE DE EL! Oare cine se vrea a avea "memorie scurta"? ( klauss-31@email.ro)

  • paul balaban - 15 years ago

    Cum sa fiu de acord cand in martie 1977 elev fiind in anul iv la un liceu ploiestean am fost trimisi obligatoriu pentru 3 luni pe santierul Dunare-Marea negra in localitatea Medgidia fara sa ni se dee voie sa mai mergem acasa,cu toate ca avusese loc cutremurul. Seful santierului a fost un individ zelos numit Torok activist infocat apropiat a lui NC.De ce nu vorbeste nimeni despre tragedia elevilor din acea perioda despre care se pot spune foarte multe si care a schimbat destinul multor tineri.

  • Ovidiu - 15 years ago

    Salut TNT, sa stii ca-ti dau dreptate!

  • TNT - 15 years ago

    Ceausescu a facut multe prostii, e drept, dar UN LUCRU (!!!!) NU A FACUT: N-A TRADAT !!!!!!!

    iar COPITA-li$$zzzZMU asta fasci$$t caruia-i soooog toti SOOOLLLA o sa le ARATE tuturor sugaciosilor care-si CUMPARA un loc sub soare CU COOOORU' si cu goooorizda, ca ... ORICINE-I DISPENSABIL !

    ca dupa km-ii (pardon, MILELE !) de sula luate-n toate gaoazdele de la LyCARICIul, li se va da un SUT FIX IN PRETIOSUL cooooorrrr de "intigrati" si de "gjdhiemuokakrati" !

  • Ovidiu - 15 years ago

    Razvan, eu ma uit la rezultete si vad ca 59% sunt pentru, daca erai democrat nu scriai ceea ce ai scris, vezi ca sunt si alte pareri contrare.

  • Razvan - 15 years ago

    Ovidiu, esti o cauza totalmente pierduta, amon avis. Atat timp, atata energie pierdute ca sa faci sondaje de reabilitare ...a lui Ceausescu ??Vazut prin prisma romantic-desueta a unei lupe usor aburite si nu foarte precise asupra istoriei. Considerand numai diverse poze/articole/speech-uri prin care diversi oameni ai politici ai vremii il slaveau ( prin anii 70, ca urmare a faptului ca daduse cu tifle URSS) deoarece isi doreau un aliat in Est, un ghimpe in coasta rusilor.
    Nu stiu, zau, cate zeci de ore ai tremurat in frig sa iti iei o paine tare sau cate teme ti-ai facut la lumina lumanarii sau cum iesea soarele in viata ta daca reuseai sa bei o amarata de cola.Nu mai vorbesc ca sigur nu stii cum era sa fii angajat undeva si sa nu avansezi niciodata daca nu erai membru activ de partid si daca nu iti turnai colegii la Securitate.Si nu mai spune ca Partidul a facut si a dres etc etc.E ca acum : nimeni cu o oarecare doza de bun simt nu prea poate vorbi de 3 ani incoace de PD.Doar de Basescu si de marionetele lui.
    Nu repet aici sabloane ci ma tem de faptul ca aceste lucruri pe care le-am scris aici, repetate la infinit de toti, au avut pana la urma un efect contrar si sunt o gramada de berbecuti tineri si foarte tineri ce au uitat tot raul( daca l-au prins) si acum vor sa faca din Ceashka o figura gen Guevara.
    Si cu riscul de a fi considerat troll, cine gandeste asa nu poate fi decat prost gramada.

  • Ovidiu - 15 years ago

    draga dantv, ti-am publicat mesajul pe prima pagina, da click pe "Ovidiu"

  • dantv - 15 years ago

    Am votat pentru..consider mai potrivit din cateva puncte de vedere..
    Am prins si vremurile din anii 70 cand in toate bacaniile ( alimentarele rurale ) se putea cumpara : carne , branza, salam , masline etc.. la niste preturi foarte bune si erau de calitate ( maslinele erau din Grecia ) , copil fiind gaseam foarte multe dulciuri de calitate pe care nu am suficient spatiu ca sa le enumerez, portocale se gaseau in multe magazine sau banane, smochine, etc.. parintii meu atunci puteau cumpara in rate multe lucruri ca : mobila , electrocasnice si altele desi eram trei copii cu un tata salariat si mama lucratoare la CAP aveam acces la multe lucruri pe care in vremurile post revolutionare nu ti le poti permite avand atati copii si un salariu..hai chiar 2 .
    Nu existau intreruperi de curent, posturile tv aveau programe bune si pt. copii si pt adulti ( Manix, Colombo, Dactari, Tarzan ) si multe pe care nu-mi reamintesc acum , duminica stiu cei ce au peste 37-38 de ani ca aveam ce vede la un tv.Hainele pt copii erau la preturi mult mai mici decat cele de adulti nu ca acum cand pt. o pereche de pantalonasi de copii platesti egal ca si pt. adulti. Muncitorii i-si permiteau sa mearga intr-un concediu la una din statiunile celebre cam in fiecare an, ca sa numai vorbim ca la un restaurant cuplurile mergeau regulat sa manance o friptura si sa bea o baterie de vin cu cateva zeci de lei (la un salariu cam de 1800 de lei ),la Poiana Brasov era ceva normal sa poti consuma ceva , lucru care acum pare un adevarat curaj daca nu ai un salariu minim pe economie la tine. Lumea era foarte amabila si respectuoasa , vizite intre familii si prieteni , doar in Spania am mai intalnit asa ceva in aceste vremuri.
    Lucrurile au inceput sa se altereze prin anii 80-81 cand au inceput sa se ,, carteleze " unele produse alimentare de baza , oamenii i-mi aduc aminte ca incepeau sa-si faca ,,depozite" de zahar , faina , ulei etc. se cumparau cu sutele de kg de teama ca nu vor mai gasi .Au urmat apoi anii mai grei cand erau cozile pe care multi le stiu dar atunci cu ceva cunostinte ( pcr )..:)) puteai gasi ,, pe sub mana " ca asa procedau majoritatea gestionarilor de magazine si alimentari .Le aduceau o anumita cantitate la vanzare , bagau la vanzare un sfert iar restul dadeau la cunostiinte sau la pret de suprapret si asa s-au facut unii ,, oameni " daca erai un om simplu nu aveai sanse sa apuci fara pile..dar cred ca ceausescu nu era responsabil pt ce faceau acestia.I-mi aduc aminte prin anii 80 si ceva locuiam in orasul Oltenita unde desigur era criza ca in majoritatea localitatilor romanesti ( carne se gasea ca acolo era cel mai mare abator din partea de sud a tarii, poate si din tara) unde intr-o zi s-a anuntat ca vine nu stiu ce ministru numai retin decat ca parca Alexandrina Gainuse ?? Atunci primarul a scos din depozitele ICRA marfa de nu se gasea decat cu greu si a bagat in magazine dar...fara sa se vanda din ele.. doar pt. decor sa-si creeze o imagine buna ministru ca cetatenii traiesc bine , adica ce mare interes i-si da el ca primar .Lucrurile nu au stat asa deoarece ministrul respectiv a afirmat ca acel oras e foarte bine aprovizionat comparativ cu altele si a recomandat ca un procent din cantitatea alocata acestui oras sa fie distribuita ( erau niste cote alocate pe localitati ) si in alte orase si asa cetatenii acelui oras au luat-o in barba ca dupa ce ca nu era suficient , urma sa primeasca mai putin..cam asa stateau treburile in anii 80 ..nu ,,dumnezeu" facea rau ci ,,sfiintii " sfinti care dupa 89 au ramas sa zburde liberi ca caprioarele pe campii , care mai tarziu au devenit oameni de afaceri si conduc interesele politice si economice ale romaniei..pt aceasta eu a trebuit sa ma mut cu familia in Spania fiindca in romania cu meseria si pregatirea mea nu am avut multe sanse stiti destul de bine .Si pe vremea lui ceasca a fost greu anii 80 .. ca dupa 89 a fost din ce in ce mai greu pt. majoritatea clasei joase- mijlocii .Ar fi multe de spus..

  • Ovidiu - 15 years ago

    Nituleac Mihai,
    n-am stiut ca ai aflat de mine de pe blogul lui Traian Basescu, esti un om tare destept , inteligent, sunt de acord cu tine. Te rog sa scrii pe blogul meu dai click pe "Ovidiu"
    Sarbatori fericite!

  • Nituleac Mihai - 15 years ago

    Dintre aceea care le mai plang de mila, mai sunt cate unii care, mananca ceai cu zahar, iar copii si nepotii sunt mari patroni, smecheri, au vile si masini luxoase in Bucuresti. Mai suna din an in an pe la vecinii bunicilor si mai intreaba, mai traieste, ce mai face, cum o duce?

  • Nituleac Mihai - 15 years ago

    si cel putin 10% din poporul roman e caracterizat si de lene in primul rand, de furtisaguri, de smecherii, de cersit etc...

  • Nituleac Mihai - 15 years ago

    Ei nu stiu sa faca o perna de fulgi, ce sa mai vorbim, le trebuie 10 ani sa creasca gaini, sa cumpere material si sa faca o perna. Mai spuneam eu pe basescu.ro ca Romania e si o tara mica, la cate tipuri de produse sunt pe piata nu avem noi oameni sa faca fiecare cate un tip de produs. Si mai facem si mofturi, daca nu are ce vrem, mai asteptam, mai strangem milioane si ne luam celular cu bluetoo cu tachscreen cu internet etc...

  • Nituleac Mihai - 15 years ago

    Ovidiu, sunt de acord cu tine ca mai sunt si oameni care o duc sub nivelul minim de existenta si o duc, au organismu mai rezistent, altii ar murii de foame. Dar, deoarece la 90% dintre ei nu le plang de mila, caci toata ziua stau in circiuma unde bea si fumeaza, sau prefera sa cheltuie banii pe altceva. Iar, o parte din ei chiar le plang de mila, numai ca asta e situatia, sa nu crezi ca in america acum 20 de ani nu erau drogati si cersetori care o duceau mai rau comparativ cu ce spui tu. Si oriunde, sunt tari in care asta e nivelu de referinta, si cum spuneam nici la noi, civilizatia si prosperitatea nu sunt desvoltate ingeneral la cultul omului de pe strada. Daca eii vor celulare si nu stiu sa faca un bat de chibrit fara pucioasa si scaparaminte. Ce sa mai zic. Astia sunt oameni de pe strada, cu ei trebuie sa ne mandrim, ca nu avem incotro.

  • Ovidiu - 15 years ago

    Nituleac Mihai,
    De-aia am facut sondaj sa vad ce cred romanii
    tot ce ai scris este stiut.
    Iti spun sincer ca cunosc sute de oameni care stau in frig cu toate ca are posiblitatea dar buzunarul nu-i permite, sa nu vorbesc despre pensionari care mor de foame pe aceasta vreme de libertate, sa vezi tu 3 milioane de romani care-s cauta pinea in strainatate, sau despre romanii din Canada, ce a realizat libertatea daca nivelul de trai e la pamint ? Si daca esti liber ce-i cu asta? poti sa-njuri, sau sa votezi ? o prostie decand am trecut la democratie in Romania hotii securistii, fostii turnatori, etc au devenit miliardari peste noapte, pe vremea lui ceausescu era doar o vreme de dupa 1981 cand ceausescu a vrut sa-si achite datoriile pentruca a dat o mica libertate intreprindelor sa investeasca din strainatate aici si ceausescu a recunoscut la moscova vorbiind cu mihail gorbaciov.
    Asadar trebuie sa vedem lucrurile in proportie.

  • Nituleac Mihai - 15 years ago

    Nici vorba sa mai se intoarca Ceausescu din doua motive 1. Daca ar vede portocale pe toate strazile ar cere singur sa fie spanzurat. Cred ca nici prin vis nu ii trecea ca e posibil de sarbatori sa fie portocale pe toate drumurile. 2. La vremuri noi, oameni noi. Nici Nadia Comaneci, nici Ceausescu nici Iliescu nici Basescu, daca iar clona stiinta asta moderna, nu am mai trece odata ca in povesti ca altadata. Asta e vremea la fiecare, si altul nici identic nu mai are ce face. Uite Basescu, zice mi-am vazut visu cu ochii, ei bine, si acum, mai ai alte idei, ce vrei sa mai faci. Daca ai facut tot ce ti-ai realizat si ti-a iesit din prima, mai faci odata, inserie, la norma, ce ai facut.

  • Nituleac Mihai - 15 years ago

    Eu nu votez asemenea tampenie nici asa, nici asa. Ce e aia sa fie un partid unic, iar presedintele partidului sa fie presedintele statului, un partid in care esti exclus ca ai intarziat 2 ore sau ca nu ai fost ca elev de 10 ani la practica la cules porumbu. Ce sa mai zic, lovitura de stat sau revolutie, lumea a iesit in strada pentru prima data au srigat si ei jos conducerea. A fost un prilej in care un grup mai mare de 5 persoane (ba chear mii, invitati la discurs) au reusit sa fie vazuti grupati pe strada si sa stea de vorba fara sa se cunoasca. Altfel venea potera peste ei si ii schingiuiau sa spuna ce au vorbit si culmea, cel cu care vorbea de libertate si democratie, era chear informatorul lor. Or fi avut si puncte mai bune, da nu toate. Asa ca nu ma pronunt.

  • Ovidiu - 15 years ago

    Ai dreptate Folrin

  • Florin - 15 years ago

    Ca bucurestean am trait sub Ceausescu si nu-l regret. Ajunsesem sa ne comportam ca animalele stand pe la cozi dupa mancare.
    Poate ca intentiile lui au fost bune, dar materializarea lor intr-o singura generatie a fost o greseala monumentala si fatala, nedemna de un om inteligent, cum se pretinde ca a fost. Poate ca si sfetnicii lui sunt vinovati, poate chiar ei i-au pregatit sfarsitul alimentandu-i grandomania.
    Cert este ca timpul il presa, voia sa vada totul cu ochii lui si sa culeaga laudele. Ca sa se plateasca datoriile se muncea in graba si de mantuiala, cu pretul infometarii, lipsei caldurii, curentului si apei calde. Iarna ne incalzeam in jurul aragazului, pe intuneric, asta in mijlocul Bucurestiului. Parca eram asediati in propria tara. Inca putin si ne-am fi mancat intre noi ca animalele, ca de batut ne bateam deja, ca sa apucam un pui amarat la una din cozile interminabile, la ca stateam cu schimbul, parinti, copii, nepoti sau vecini, de dimineata pana seara, ca nu se stia niciodata cand va sosi marfa. Se putea sa nici nu soseasca in ziua respectiva, sau daca sosea sa nu fie suficienta si sa nu mai apuci.
    Astazi procesul de alienare continua, cu alte metode, mai rafinate. Singura diferenta, este ca putem alege, sa fim prostiti si storsi de vlaga in propria tara, sau sa dam bir cu fugitii sperand ca pe alte meleaguri strainii vor fi mai darnici cu noi.

  • Florin - 15 years ago

    test

  • Ovidiu - 15 years ago

    Barbu, ai perfecta dreptate!!!!!

  • Barbu - 15 years ago

    Fara aparatul criminal pe care l-a format CU AJUTORUL unor sute de oameni, "credinciosi" NU putea sa faca atatea rele. Aia care au facut rau in mod direct, CA SA SE AFIRME in fata lui, unde sunt? Fac afaceri in ro? Pe aiai cine ii condamna?

  • Ovidiu - 15 years ago

    alexica0,

    nu inteleg de ce esti asa de revoltata ? ce am facut ca te-am enervat?
    Eu ca unul care gandeste democratic am facut un sondaj democratic, nu am facut nimic.
    In acest moment observ ca au votat peste 110 de useri, utilizatori.

    Majoritatea au votat pentru reabilitare, de ce crezi ca toti romanii trebuie sa gandeasca ca tine?
    De ce nu am voie sa fac un sondaj din-asta ?
    Cu parere de rau chiar ca nu te inteleg.

  • alexica0 - 15 years ago

    Draga Ovidiu,
    desi esti mai mare cu 10 ani ca mine (presupun dintr-un profil al tau) pari a fi rupt dintr-o alta lume. Nu stiu unde erai de exemplu zilele astea de decembrie acum 19ani, daca ai fi trait in Bucuresti n-ai fi avut suflet la varsta aia sa stai in casa si sa asisti doar la tv la cea mai vie experienta de viata.
    De unde pana unde? Numai un om care traieste din falsuri poate exprima atata convingere pt sustinerea unei cauze nu numai pierdute ci si rusinoase. Ceausescu ca om nu exista. Nu exista nici ca revolutionar, inventator sau om nou. Nu exista nici spiritual. Bisericile daramate, oamenii inchisi, prietenii omorati, parinti in exil stau dovada.
    Bucurati-va crestini ca a disparut un neom. Lasati-l uitat. Hai sa nu reinventam istoria cu manuale obligatorii de acum 20ani.
    Si pentru ca este si in preajma Craciunului va urez Sarbatori Crestine fericite!
    Si pe tine Ovidiu sa stii ca te astept prieteneste la o plimbare (cu vin fiert ca e frig) prin Bucuresti sa descoperi impreuna cu noi istoria lui decembrie 89 pe strazile lui. Fiecare colt si loc din centru are cate un suflet de crestin care s-a jertfit pt libertate.
    Ce am facut noi cu libertatea si cum ne-au furat-o politicienii de ieri care-s si azi... Numai noi nu trebuie sa UITAM.

  • Ovidiu - 15 years ago

    geomarz,
    multumesc pentru vot !

  • geomarz - 15 years ago

    L-am gasit.

  • geomarz - 15 years ago

    Unde naiba se voteaza?
    Vroiam sa votez pentru.
    Nu gasesc butonul.

  • balbeck - 15 years ago

    Buna seara!Nici eu nu spun ce am votat.Oricum trebuia judecat.Era poate inchis pe viata(cu indulgenta 15 ani).Dar tot murea.

  • alk - 15 years ago

    Pentru asa cuvinte frumoase Involutio, Ceausescu sa te sarute pe frunte.

  • Involutia1989 - 15 years ago

    Campania de denigrare si demonizare a lui Nicolae Ceausescu si a regimului comunist a fost si este parte din razboiul psihologic, informational si propagandistic impotriva Romaniei.
    De ceea ce avem nevoie in Romania este eliberarea tzarii, inlaturarea de la putere a marionetelor Occidentului si reabilitarea adevarului istoric. Adevarul istoric este cel care va pune in lumina inocenta, patriotismul si virtutile umane si morale ale lui Nicolae Ceausescu.

  • alk - 15 years ago

    "19 decembrie – La Timişoara se declanşează greva generală şi se cere demisia lui Nicolae Ceauşescu. Generalul Ştefan Guşă, şef al Marelui Stat Major, raportează la Bucureşti că în stradă nu se află huligani, ci muncitori de la toate întreprinderile timişorene. El ordonă trupelor să intre în cazărmi."

    Greva generala a inceput pe 20 decembrie. Gusa nu a raportat niciodata la Bucuresti ca la Timisoara sint demosntranti care cereau demisia lui Ceausescu. E adevarat ca a ordonat retragerea trupelor in cazarmi, dar nu pentru ca l-ar fi apucat democratia dintr-o data, ci pentru faptul ca deja se inregistrasera gesturi de fraternizare intre demonstranti si armata, fapt periculos in contextul in care carele de lupta iesire pe strazi cu munitie de razboi.
    Gasesti la mine in blogroll blog-ul domnului Mioc pentru lamuriri suplimentare. De asemenea te rog sa citesti stenograma teleconferintei din 17 decembrie cit si stenograma (e drept "incompleta" si dupa unii "trunchiata") sedintei CPEx din aceiasi zi.

  • Ovidiu - 15 years ago

    Alk,
    de unde stii ?

  • alk - 15 years ago

    Esti in mare eroare....

  • Ovidiu - 15 years ago

    Melita esti draguta

  • Iocan - 15 years ago

    Aşa e,a făcut şi lucruri pt care merita condamnat,însă la o analiză mai atentă...am putea să înţelegem motivele sale...! E drept ,multe din "directive" şi "legi" au fost percepute ca fiind date împotriva propriului popor,dar vă face impresia că ăştia de acum,care l-au rmat,se mei gîăndesc vreo clipă la omul simplu,la cum trăieşte el...?!

  • meletia - 15 years ago

    Ce mi-a dat regimul dictatorului Ceausescu:
    - educatie si instructie de calitate, gratuit.
    - mi-a impus sa nasc doi copii pe care nu-i doream foarte tare, dar care acum imi lumineaza viata.
    - m-a mutat dintr-o casa insalubra intr-un apartament mare cu ferestrele spre bulevard.
    - linistea si siguranta plimbarilor nocturne pe strazile orasului natal.
    - mandria ca sunt roman si demnitatea de cetatean cu drepturi egale
    - principii sanatoase si morala pozitiva
    Unde am ajuns dupa asasinarea lui? nici nu vreau sa ma gandesc ca-mi creste tensiunea!

  • meletia - 15 years ago

    Ce mi-a dat regimul dictatorului Ceausescu:
    - educatie si instructie de calitate, gratuit.
    - mi-a impus sa nasc doi copii pe care nu-i doream foarte tare, dar care acum imi lumineaza viata.
    - m-a mutat dintr-o casa insalubra intr-un apartament mare cu ferestrele spre bulevard.
    - linistea si siguranta plimbarilor nocturne pe strazile orasului natal.
    - mandria ca sunt roman si demnitatea de cetatean cu drepturi egale
    - principii sanatoase si morala pozitiva
    Unde am ajuns dupa asasinarea lui? nici nu vreau sa ma gandesc ca-mi creste tensiunea!

  • Ovidiu - 15 years ago

    Am reglat Cookies, de-aia au fost probleme de nu se mai putea vota

  • Ovidiu - 15 years ago

    Ioan ai dreptate

  • Iocan - 15 years ago

    Acum,trecînd prin filtru timpului,cu detaşarea dată de cunoaşterea efectelor ,sau a urmărilor unei alte conduceri,putem aprecia ca,totuşi desirabilă,conducerea celui pe care tot mai mulţi îl văd ca pe un Român adevărat,ca pe un om extrem de gospodar,dotat şi cu anumită inteligenţă,net superioară celorlalţi care au încercat să-i ia locul.

  • Ovidiu - 15 years ago

    Io zic tot la fel ca Romanashul2007

  • Romanashul2007 - 15 years ago

    Am votat sa fie reabilitat.
    Acum stiu clar ca nu Ceausescu a facut crimele ci lingaii din jurul lui, in numele Partidului unic. Acei lingai se afla azi bine mersi in Parlament!!!

  • VLAD TEPES - 15 years ago

    JOS COMUNISMUL ŞI TOŢI CĂLAII LUI

  • Romanashul2007 - 15 years ago

    Am votat sa fie reabilitat.
    Acum stiu clar ca nu Ceausescu a facut crimele ci lingaii din jurul lui, in numele Partidului unic. cei lingai se afla azi bine mersi in Parlament!!!

  • Ovidiu - 15 years ago

    18 – 20 decembrie – Vizita oficială de prietenie în Republica Islamică Iran a lui Nicolae Ceauşescu (fără Elena). Cu prilejul vizitei este semnat Programul pe termen lung pentru dezvoltarea cooperării economice, comerciale şi tehnici dintre cele două ţări.

    • 19 decembrie – La Timişoara se declanşează greva generală şi se cere demisia lui Nicolae Ceauşescu. Generalul Ştefan Guşă, şef al Marelui Stat Major, raportează la Bucureşti că în stradă nu se află huligani, ci muncitori de la toate întreprinderile timişorene. El ordonă trupelor să intre în cazărmi. El ordonă trupelor să intre în cazărmi

  • Ovidiu - 15 years ago

    Marius, in primul rand era presedintele Romaniei, el nu a dat ordin sa se omoare, in al doilea rand era in Iran, eu stiu ca a zis sa se traga in picioare, si cine a executat nu soldatii romani ? nu generalii au dat ordinul ?

    Daca se vrea un proces corect trebuie sa se constate prin documente ca ceausescu a dat ordin de a omora!

    Nu uita ca viata soldatiilor era in pericol !

  • Ovidiu - 15 years ago

    Marius, in primul rand era presedintele Romaniei, el nu a dat ordin sa se omoare, in al doilea rand era in Iran, eu stiu ca a zis sa se traga in picioare, si cine a executat nu soldatii romani ? nu generalii au dat ordinul ?

    Daca se vrea un proces corect trebuie sa se constate prin documente ca ceausescu a dat ordin de a omora! Nu uita ca viata soldatiilor era in pericol !

  • Ovidiu - 15 years ago

    Marius, in primul rand era presedintele Romaniei, el nu a dat ordin sa se omoare, in al doilea rand era in Iran, eu stiu ca a zis sa se traga in picioare, si cine a executat nu soldatii romani ? nu generalii au dat ordinul ?

    Daca se vrea un proces corect trebuie sa se constate prin documente ca ceausescu a dat ordin de a omora!

    Nu uita ca viata soldatiilor era in pericol !

  • mariusmioc - 15 years ago

    Că procesul lui Ceauşescu a fost o mascaradă e limpede, dar asta nu schimbă realitatea că Ceauşescu a fost un criminal. N-a omorît 60000 de oameni ci mai puţini, dar destui ca să fie considerat criminal.

  • INTERESANT - 15 years ago

    Nu spun ce am votat..

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment