Με τι είδους πολίτευμα πιστεύετε ότι θα βγούμε από την κρίση και επιπλέον θα αντιμετωπίσουμε τις αγορές στο μέλλον;

2 Comments

  • Κατ' αρχήν θα έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα επί πλέον επιλογών, όπως "νέο πολίτευμα που θα προκύψει από συντακτική εθνοσυνέλευση πολιτών"
    Το "πιο δημοκρατικό πολίτευμα" είναι ασαφέστατη απάντηση, αν και την επέλεξα, διότι δεν αποκλείει το παρόν αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό να επιχειρήσει "διορθώσεις" που θα συνεχίσουν να το κρατούν στο απυρόβλητο.
    Μέχρι σήμερα, οι πολιτικές διαδικασίες με βάση το εν ισχύει Σύνταγμα, το οποίο είναι ψευτοδημοκρατικό αφού αναδεικνύει ένα πρωθυπουργό-δικτάκτορα, υπο- και επι-βάλλουν την πεποίθηση στους πολίτες ότι δεν υπάρχει ελπίδα συμμετοχής τους σε οποιαδήποτε απόφαση. Έτσι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους οδηγεί στην ανομία και την διαφθορά ως μοναδικό μέσο αμύνης και επιβίωσης.
    Και μόνη η δυνατότητα έκφρασης μέσα από διαδικασίες συμμετοχής των πολιτών όπως οι αμεσοδημοκρατικές, πιστεύω ότι θα αρκέσει για την πατριωτική αφύπνιση των πολιτών.
    Παράλληλα θα σταματήσουν να έχουν επιφύλαξη για συμμετοχή τους στην πολιτική από την στιγμή που θα μετέχουν στην λήψη αποφάσεων.
    Να υποστηρίξομε πρωτοβουλίες για μια ριζική πολιτική μεταρρύθμιση. Για ένα ενιαίο Μέτωπο για Συντακτική Εθνοσυνέλευση και Απελευθέρωση της Πατρίδας.
    Βασική πρόβλεψη του νέου Συντάγματος θα πρέπει να είναι η Εθνική Οικονομική πολιτική ως προυπόθεση ανάπτυξης και κοινωνικού κράτους. Επίσης η πρόβλεψη του αυτονόητου ότι το νόμισμα είναι εργαλείο οικονομικής πολιτικής. Σαν τέτοιο λοιπόν δεν θα μπορεί παρά να είναι Εθνικό Νόμισμα εκτός και αν η Ελλάδα συμμετέχει σε ομοσπονδία ΙΣΟΤΙΜΩΝ κρατών παρόμοιας π.χ. των ΗΠΑ, και όχι την έμπνευσης Walter Hallstein “ομοσπονδία” κρατών-δορυφόρων της Γερμανίας, όπως αυτή επιδιώκεται σήμερα.
    Σχετικά με τον εμπνευστή Hallstein μπορείτε να διαβάσετε στο http://www.reject-the-eu.co.uk/nazi-roots/summarize/index.html σελίδα 25

  • Μανώλης βασιλογιωργης - 11 years ago

    Για τους συνέλληνες που ψηφίσουν ολοκληρωτικό καθεστώς να τους προτείνω τον παττακο, ειναι στο άνθος της ηλικίας του...

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment