Vad anser du om att segla jorden runt med två barn?

19 Comments

  • Johan Nilsson - 10 years ago

    Helt rätt!!Bättre uppfostran tror jag inte barn kan få.
    Med alla foton och dokumentation i form av bloggen etc så har ni/barnen minne för livet.
    Jag tror man sätter värde på saker och ting på helt annat sätt också efter en sån resa som ni gjort.
    Tack för ett otroligt äventyr!!
    Mvh Johan

  • Lilly - 10 years ago

    Helt rett!! Vi ønsker å gjøre det samme, men har ikke kommet så langt i planleggingen enda...
    Her er det 4 barn som blir med på turen!!
    Vi har et utenlandsopphold i sør-amerika nå, med mye reising, og drømmer bare om å kunne seile!! :D

  • Hans - 10 years ago

    Man gör det som känns rätt för en själv.

  • Göran - 10 years ago

    Det finns inget bättre sätt att lära sina barn om världen än att visa den för dom. Det finns heller inget bättre föredöme för barnen än att se sina föräldrar ta fullt ansvar för sina liv och hur de skall levas, och inte låta andra styra allt. Det kanske inte passar och är politiskt korrekt i dagens Sverige, men frihet att få styra sitt eget liv är inte alltid politiskt korrekt.
    Ni har gjort det som väldigt många önskar men få har mod och kunnande att göra. Vi har följt er resa från starten och efter vårt möte i Florida är vi fulla av beundran för ert sätt med barnen, ert båtmanskap och er härliga syn på livet och hur det skall levas. Vi önskar er lycka till som landkrabbor och ser fram emot att höra mer om era nya äventyr.

  • Jan Köhler - 10 years ago

    Hej
    Det är såklart helt rätt.....att sen inte fler gör så beror nog på rädsla och ekonomi men säkert så drömmer många om att göra något liknande.
    Ha det gott

  • Patrick - 10 years ago

    Ni har gjort helt rätt och ni ska vara stolta över den fantastiska resan ni gjort tillsammans med era barn. Jag tycker att det är vi andra föräldrar som ska sätta sig ner och fundera på den galenskap vi utsätter våra barn för, Vi väcker våra barn och är stressade för att hinna på jobbet, vi lämnar bort barnen hela dan, är stressade när vi hämtar barnen för att få ihop middag och övriga aktiviteter, och så löper det på dag efter dag! Vi har knappt någon tid tillsammans med våra barn då vi är så upptagna med att springa i ekor hjulet. Istället skulle vi också stanna upp och kliva av ekor hjulet för att kunna tillbringa mer tid och upplevelser tillsammans med våra barn så som ni gjort. Då segling är relativt säkert så tycker jag att det är ett bra sätt att vara tillsammans med familjen. Att vara på land är ju inte helt ofarligt då det finns otroligt mycket faror som lurar även där.
    Så tummen upp för er resa och den tid ni gett era barn!

  • Eva - 10 years ago

    Jag tycker att ni handlat egoistiskt och att ni utsatt era barn för stora faror för att genomföra er livsdröm. Era barn hade inget annat val än att följa med sina föräldrar till Kurreduttön. Det finns betydligt mindre farofyllda sätt att forma en tight familj. Tur att det slutade lyckligt och att ni fick en fantastisk resa.

  • Henrik Sondén - 10 years ago

    En så fantastisk undervisning för barnen på alla sätt och vis, varvat med fritid och lättsamhet. Samt att lära sig ta ansvar.

  • Angelica - 10 years ago

    Röstade osäker eftersom det beror på omständigheter. Ni är ju oerhört välorganiserade, kunniga, väldigt duktiga seglare, på så sätt är det rätt. Fast ibland hade jag ont i magen då propellern hängde på en skruv, å räddningen av de som kapsejsat, eller slaget i huvudet, eller pirat vattnen eller tanken på Amazonas. Tycker det är underbart att ni gjort resan o tror det gett ert barn något fantastiskt. Så helt rätt för er men inte för alla, därav osäker röstningen

  • Annika Uvemark - 10 years ago

    Med facit i hand så kom ni alla helskinnade hem och då är resan såklart fantastisk på alla sätt! I de fall sjukdomar och olycka skulle infinna sig så är det svårt att få hjälp till sina barn, förfärlig tanke för mig!

  • Gunilla - 10 years ago

    Helt rätt. Den bästa skolgång som barn kan få är att uppleva hur det ser ut i världen. Har själv kuskat runt i husbil - visserligen bara i Europa - med våra barn när de var små. Det visar sig nu när de är vuxna och själv har barn att de vill låta sina barn uppleva något liknande.

  • Ingela - 10 years ago

    "Helt rätt" fick min röst och det beror på hur jag uppfattar er som familj. Egentligen är det en förenkling för jag gissar att det kan vara antingen himmel eller helvete beroende på relationer och allt annat som måste fungera på en båt.

  • Gabriella Kruger - 10 years ago

    Ni hade inte kunna ge era barn en bättre skola! Ut i världen och se hur det är! Egentligen! Sen kan man ju ge sina barn upplevelser och livserfarenhet på olika sätt. Men att antingen bo utomlands (som vi gör) eller att resa jorden runt (som ni gjort) slår nog det mesta!

  • Jörn Nilsson - 10 years ago

    En HELT fantastisk prestation ! Det har varit ett härligt äventyr att få följa er sista året. Bästa vintern på länge ! Tyvärr visste jag inte om resan tidigare. Och nu väntar vi bara på böckerna som ska berätta om den fantastiska resan ni gjort.
    Med vänlig hälsning Jörn Nilsson

  • Christina och Ulf Blencke - 10 years ago

    När vi möttes på ett antal platser runt jorden, blev vi alltid imponerade hur mycket ni gjorde för barnen och vi kände att resans mening var att ge dem ett minne för livet och den bästa start man kan ge sina barn. Tack för att vi fick uppleva detta.

  • Ewa - 10 years ago

    Helt rätt. Ni har gjort era barn till självständiga individer, dom kommer att klara sig i livet

  • Eva - 10 years ago

    Rätt gjort. Det passade inte våra liv när barnen var små trots inköp av båt och planerande. Nu är barnen tonåringar, så nu har vi börjat planera igen och ska göra vår resa när barnen klarar sig själva, och kan komma och besöka oss!

  • Lola - 10 years ago

    Självklart helt rätt.
    Vi har vår resa framför oss, med start sommaren 2015.
    ...och har 1000 frågor till er ang. det praktiska. Barnen kommer att vara 9 och 6 1/2 när vi åker. :-)
    Med vänlig hälsning, Lola i Göteborg

  • Ida - 10 years ago

    Helt klart helt rätt :D Att få uppfylla sina drömmar och göra det man vill tillsammans med sina barn, helt fantastiskt! :D All tid man får spendera tillsammans och allt man får uppleva, finns ju inget som kan slå det!

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment