Vill du ha ett extraval?

50 Comments

  • Tora - 9 years ago

    jaf vill definitivt ha omval så att sd kan bli andra största partiet. Det kommer lätt bli så. Tack vare idioterna på Aftonbladet, Magdalena Erhman och tönten Ulf Lundell. De vill ha diktatur och inte demokrati.

  • Tora - 9 years ago

    jaf vill definitivt ha omval så att sd kan bli andra största partiet. Det kommer lätt bli så. Tack vare idioterna på Aftonbladet, Magdalena Erhman och tönten Ulf Lundell. De vill ha diktatur och inte demokrati.

  • Mattias - 9 years ago

    Det måste bli extra val, jag vill se SD nå 20% i mars!

  • Hazan - 9 years ago

    Heja SD!

  • combat - 9 years ago

    Jaha.. här gnälls det och klagas som det alltid görs i Sverige ser jag, alltid någon annans fel när det går åt skogen. Senaste lågkonjunkturen var det ny demokrati och nu är det SD och invandringens fel, eller Stefan eller skatten eller "möjligen ni själva" Jobbar själv inom ambulas sjukvården och åker dagligen runt i det verkliga samhället som säkert ser mycket mer annorlunda ut än vad allmänheten är van vid. Där ringer man ambulans i tid och otid för mediokra saker, bara för att man tycker att man har rätt till det eftersom man faktiskt betalar skatt, och bara tänker på sig själv. En man i 30års åldern sitter död på pendeltågs stationen i rusningstrafiken hela morgonen och inte en j..el bryr sig eller ringer på hjälp, eftersom folk bara tänker på sig själva. Historierna är många och långa efter tio år inom branschen, men en sak genom strålar de flesta av dem, att folk i slutändan bara tänker på sig själva. Mitt förslag är att man ställer sig framför spegeln och tar en lång titt på sig själv, och sedan iaf försöker skaffa sig själv lite civilkurage, för i min verklighet får man faktiskt det samhälle man förtjänar.

  • Johan Andersson - 9 years ago

    SD är ett rassistiskt parti som borde förbjudas då de inte står upp för allas lika värde och modern demokrati. Varför Sveriges Riksdag ännu inte förbjudit dessa nazister då VI FORTFARANDE är i en majoritet övergår mitt förstånd. Ut med packet. Låt oss få demokratin tillbaka, låt inte extremister kapa vår demokrati. Slödder och rättshaverister är vad de är, extremt farliga för Sverige. Förbjud skiten enligt mänskliga rättigheter och låt oss gå vidare från detta fascistiska störningsmoment. /Johan

  • Niklas - 9 years ago

    Per-Arne och alla ni andra SD sympatisörer, SDs politiker, åsikter och ideologi bygger INTE på att hjälpa! SD talar i termer som svenskhet, ursprung, religionstillhörighet, namn osv osv! Majoriteten av folket i Sverige söker en diskussion om hur man kan hjälpa på riktigt, hur segregationen ska minska, hur sysselsättningen ska öka. Detta är seriösa ämnen som vill hjälpa utlandsfödda och Sverige framåt! Om SD vore att icke rasistiskt parti så skulle debatten inte handla om hur svensk man känner sig, vilka högtider man firar eller vart man är född! Integrationen har i många fall misslyckats i Sverige, kostat mycket pengar. Men frågan är hur vi ska förbättra den! Hatet mot islam, invandrare eller olika länder och kulturer tar inte Sverige framåt utan snarare bakåt i tiden!

  • Nicke - 9 years ago

    Finns bättre saker att lägga pengarna på. Nej ut med SD så blir det nog bra igen. Sossarna stod som segrare detta år bara att låte dem försöka göra något bra men tyvärr så får de aldrig chansen.

  • Fagge - 9 years ago

    Dom största hycklarna är MP!
    Tycker att sossarna ska bryta samarbetet nu innan det är försent.
    Som det är nu så stjälper dom istället för hjälper.
    Strunta i nyval och kör för er själva är nog det bästa rådet för S.
    Som det är nu så har är ett samtal på vårt dagis bland ungarna högre intelligensnivå.
    Strunta maktgalenskapen och tänk på Sveriges bästa.
    Våga säga vad ni tycker om invandringspolitiken för som den är nu så kan ingen säga att den är bra. Man måste väl ta hand om dom som är här nu innan man kan ta imot nya annars riskeras vår välfärd allvarligt.
    Bara en tanke hur tror ni vi har blivit bemötta om man vänder situationen?
    Kan aldrig tänka mig att dom daltat med oss som vi gör med dom är jag rädd för.
    Värt att tänka på när de som ifrågasätter kallas rasister direkt.
    Tack för mig!!
    En vanlig värmlänning.

  • Per-Arne Strandberg - 9 years ago

    Kattis, hade de röstat för sossarnas budget hade de svikit 100% av sina väljare, varav en stor del inte skulle rösta SD om något annat parti vågade säga att vi inte har den perfekta immigrantpolitiken i vårt land, skulle inte partierna tycka att det var så hade de vart beredda på att göra förändringar i regelverket för invandring och sätta upp en gräns för vad landet orkar med. Som det är nu så är prestigen viktigare än landets välfärd!!!

  • Per-Arne Strandberg - 9 years ago

    Om de bara för att blockera SD är det bara för att de äntligen förstått att deras politik bara gynnar SD. Det vore det största bakslaget för svensk demokrati på decennier. Det kan till och med leda till de värsta kravaller vi sett i landet, oroande. Tillägger att alla övriga partier måste tycka att vi har den perfekta immigrantpolitiken då de aldrig är beredda att diskutera alternativa lösningar.

  • Evis - 9 years ago

    Nyval tack! Ingen mer lekstuga! Inget sammangående av alla partier (minus ett)! Det var inte detta vi röstade för ju!

  • Kattis - 9 years ago

    Det är ingen som säger att SDs väljare är rasister eller ens kallar de för nyfascister, men SD som parti är uppenbart det. Jag kan verkligen inte förstå hur en inte kan se detta. Varje dag kommer det nya uppgifter om rasistiska uttalanden eller gärningar som är gränsen till olagliga.

    I en demokrati ingår det yttrandefrihet och valfrihet. 800 000 väljare är långt ifrån en majoritet och i en demokrati ingår även majoritetsbeslut. Alltså har alla partier rätten till att ta ställning och inte behöva samarbeta med ett parti som har en dold agenda och som har helt olika värderingar. Det som däremot är riktigt odemokratiskt, är det faktum att en grov minoritet vill att alla ska rätta sig efter dem och deras agenda. SD tar inte hänsyn till ett demokratiskt majoritetsbeslut.

    SD är dessutom de största hycklarna. De tycker det är högst ovärdigt att inte hålla praxis när man ska välja talman, och argumenterade att det går emot riksdagens värderingar men de skiter totalt i praxis när det gäller att rösta på sin egen budget. Då är allt de sa några veckor innan som bortblåst. Ett tydligt bevis på att de skulle göra vad som helst för att sitta vid makten och sparka på de som redan har det svårast i samhället.

    Att vara kritisk mot invandring och integration är inte synonym till invandrarfientlig. Politik är väldigt komplext, det är okunnigt att reducera det till något så enkelt som att "kasta ut alla invandrare då löser sig alla problem". Det är även rasistiskt att säga att vissa människor inte är svenskar pga de har en annan bakgrund. Om man föds här så är man svensk. Det är också grovt rasistiskt att ha förslag som går ut på att registrera en typ av människor. Det krävs en viss typ av människor med en viss typ av värderingar för att klä ut sig till Hitler, ha nazikors-armbindel, ha varit med i nazistiska organisationen bevara Sverige svenskt, att ha flest personer men kriminell bakgrund som partiföreträdare. Allt detta kommer från SD-politiker. Hycklerin visar sig igen när man vill registrera människor pga deras bakgrund samtidigt som deras egna politiker har flest fd kriminella och skattefifflare av alla partier, hur hjälper det välfärden?

    Visst ska vi fixa integrationen, segregationen, och migrationen. Men ett Hitler-älskade parti ska inte ha tolkningsföreträde för dessa problem, är det verkligen rätt? Skrämmer inte liknelserna med SD och WWII er? Tror ni kanske inte på medias granskning av partier? Ljuger alla tidningar? Ljuger tidningarna även när de granskar andra partier? Gömmer dig SD sympatisörer under en sten? För hur missar man allt detta?

  • Roland Björk - 9 years ago

    Nyval, Alliansen med SD är Nya Alliansen, som inte vill låta Regeringen utföra några vallöften. Själv har dom inget utrymme för att genomföra några reformer, detta genom att dom är rädd för att göra skatte-
    höjningar för dom högst betalda, där dom själv ingår. Regeringen kan inte administrera Högerns Budget.

  • Mel - 9 years ago

    Jag tänker att det är något sjukt i Sverige. Vi säger att vi värnar om demokrati men jag vet inte om det är så demokratiskt att ignorera viljan hos 800000 svenska medborgare. Om de andra partierna vill ignorera SD så får de väl göra det men försök att lyssna på väljarna. Eller så kan man i media och på sociala forum mobba ut dessa människor (som omvänd rasism faktiskt), kalla dem rasister, fascister, troll, lågutbildade pack.....Jag vill bara påminna om att de som gör det är de riktiga fascisterna. De rättfärdiga som ropar bränn bränn bränn. Det är så skönt att mobbas när det är "legitimt", ja för dessa människor är ju avskum, lowlifes och ska bara straffas för sin tro och övertygelse.... Känns det igen, någon???? Nej, kom igen nu, det här håller inte. Vi måste inte bevilja permanent uppehållstillstånd för hela Syrien just nu. Vi kanske skulle kunna se att de som flyr från Syrien är de som behöver vår hjälp minst. De är (mest män) som har pengar. De lämnar sina barn och fru hemma i total otrygghet. Det är dem vi måste hjälpa. Se gärna the gumball effect så kan man se att vi inte löser någonting med att ta ifrån ett krisdrabbat land, människor som kunde vara en nyckel till en hållbar fred. (Fritt tolkat). Men vad vi än gör nu, andra partier och vanligt dödliga. Börja lyssna på varandra, stötta de som behöver hjälp och SE hur det ser ut! Ska tex asylsökare bo på herrgårdar pga bostadsbrist??? Är detta verkligen rimligt? Vissa kommuner går under av överbelastningen och vissa (hmm, gissa vilka) tar inte emot en enda asylant. De som skriker högst om vi gillar olika och vi vill ha mångfald och rasist på tex facebook, hur många vänner har ni på facebook tex som är utlandsfödda. Jag brukar roa mig med att se efter så fort någon brukar bli extra rabiat kring mångfaldens förträfflighet, det brukar inte finnas någon med invandrarbakgrund på deras facebook... Egentligen spelar det ingen roll men det blir en världsfrånvänd bild, en förljugen bild de som ropar vik hädan era SDtroll skapat sig själva. Ni är inte sämre än någon annan, jag skulle aldrig drömma om att hitta på ett fulord för er och konsekvent kalla er det. Men det skulle inte skada om vi kunde börja ha dialog där du lyssnar för en gångs skull. Jag personligen är för att vi ska hjälpa men jag ifrågasätter hur vi gör det. Det enda partiet som gör det är SD. Om de andra partierna kunde lägga fram konkreta förslag vore det fantastiskt och rent nödvändigt! Jag röstade S i förra valet. Men jag är ledsen, denna fråga är så övergripande och undanskuffad och warped just nu att jag funderar på att helt lägga om och ge SD en chans. Ja, det är nog det som S vet nu, att fler tänker som jag, så det blir kanske inget nyval... Ha det gott alla Svenska medborgare och andra som delar vår jord.

  • Zien - 9 years ago

    Om det inte blir nyval,
    Har folket inte fått upp ögonen om vilken falsk skit Stefan (S) är som bara snackar groda efter groda!
    Som sossarna i Trelleborg
    Sattsa på akuten det lovar vi!
    Nu stänger dom den 2 Tim tidigare!!
    Va fan sysslar dom med??
    Röster som faller på sossarna =
    Pensionärer , arbetslösa, bidragsslödder,
    Var av val siffran!
    Nyval tack

  • Kim - 9 years ago

    Folket vill ha ett extra val, en ny chans att visa var de egentligen står.

    De etablerade partierna vill inte ge folket denna chansen, när det väl kommer till kritan så vill nog de inte veta vad folket tycker. Snacket om demokrati är såklart bara spel för gallerian som resten av den här cirkusen.

  • Torsten Johansson - 9 years ago

    Sju partier redovisar inför valet i september lock o plock och plock bort ur sina partiprogram. Väljarna, skall som det är tänkt demokratiskt utvärdera och lägga sin röst, på ett partis "matsedel", men acceptera ett av blocken. Inte f-n kan nu de som inte gjort annat än kastat sk-t på varandra under valrörelsen, ta sig rätten, att mixa och trixa ihop en kompott, ur valmaterialets persongalleri och budgetförslag, och syfta fram en regering. Det är maktfullkomlig plutokrati, inte demokrati.

  • stefan - 9 years ago

    Förhandlingen handlar om hur man undviker att hamna i samma situation efter nyvalet som just utspelat sig, Anna Batra och Alliansen inbjöd till detta för flera veckor sedan, S och Löfven söker bara en utväg från nyval! Då vikande siffror för de röd/gröna gett honom kalla fötter! Fegt av S och Löfven! Låt folket välj en regering som kan styra! Ni har haft er chans och brännt den fett!

  • stefan - 9 years ago

    Förhandlingen handlar om hur man undviker att hamna i samma situation efter nyvalet som just utspelat sig, Anna Batra och Alliansen inbjöd till detta för flera veckor sedan, S och Löfven söker bara en utväg från nyval! Då vikande siffror för de röd/gröna gett honom kalla fötter! Fegt av S och Löfven! Låt folket välj en regering som kan styra! Ni har haft er chans och brännt den fett!

  • Hanna - 9 years ago

    Hur kan det vara en hemlighet att politiska partier samarbetar och samtalar? Det är inget som pågår i smyg, det sker hela tiden..

  • JJ - 9 years ago

    Flyktinginvandring är modern slavhandel. Människor är inte speciellt kärleksfulla, inte minst våra giriga makthavare. Gå inte på deras fina ord och vackra utopier. Hade Sverige lyckats locka lika kompetent arbetskraftinvandring som USA så hade våra regeringar varit väldigt restriktiv med flyktinginvandring. Problemet med Sverige är att vi inte ens lyckas behålla våra egna högutbildade, de flyr till Tyskland, Norge, UK och USA. Hur ska vi då kunna locka högutbildade från utlandet? Inga vill komma till Sverige! Det som Sverige har är VÄLFÄRD (på bekostnad av det jag just skrev), därfår har vi välfärdsinvandring, dvs lågutbildad invandring. Därför sjunker vi på HDI-index, även BNP/capita kommer att minska kraftigt när bostadsbubblan utlöses, en bostadsbubbla som hålls i schack pga hög invandring (bostadsbrist). Invandrarna som kommer just nu är så resurssvaga att det blir för dyrt att bygga nytt till svensk standard. Därför har det börjat pratats om modulbostäder. Min fråga är: När kommer kåkstäderna?

  • Tony - 9 years ago

    Massinvandringen till Sverige gynnar varken invandrare, svenskar eller flyktingar i konfliktnärområdet.
    Både de rödgröna och alliansen tar pengar från ulandsbiståndet för att i ett desperat försök försöka finansiera deras asylpolitik. De rödgröna tog i sin budget 8 miljarder från ulandsbiståndet samtidigt som FN slutar med mat utdelning till flyktinglägren runt Syrien pga brist på pengar. Det kostar bara 6 miljarder, dvs 2 miljarder MINDRE än vad som tas från ulandsbiståndet.
    Folk svälter pga att Sverige ska ha massinvandring.
    De enda som gynnas är de företag i Sverige som har flyktingboenden. Man kan undra vems ärenden som våra politiker arbetar för.

  • Mikael Andersson - 9 years ago

    Många här och i andra forum tror att SD blir större vid nyval. Men SD kan ju bara bli större om fler röstar på dom (självklart va) . Så då tror alltså många att fler ska rösta på SD, fast det de senaste dagarna kommit fram vad de egentligen står för. I så fall är ju, de facto, mer än 800 000 rasister. Jo Sverige har råd att vara solidariska med de krigsutsatta flyktingarna. Men behöver omfördela från privata vinster till det offentliga och från rika till de fattiga. De behöver vi göra även utan invandringen. Dessutom behöver de borgligt styrda kommunerna i Stockholmsområdena vara delaktiga i solidaritetsakten, så det inte blir privata aktörer i de andra kommunerna som ska göra vinst av "asylärendena". Mer omfördelning, mer klassisk arbetapolitik ger jämlikare och "hållbarare" Sverige.

  • Filip - 9 years ago

    Gud va folk skriver strunt, sluta skyll på invandrare! Skaffa ett jobb och bidra. SD:s politik existerar inte, dem är inkompetenta hela bunten. Varsågod rösta på dem men klaga inte på att inget blir gjort då.

  • Tobias - 9 years ago

    Ja nu är det väl klart dem börjar ändra inställning när inget biter på vad dem vill, nu måste alla som ställt in sig på extra val förstå att det som händer nu och det dem nu arbetar för eller man skulle kunna säga "imot" är ju att stänga ett parti (SD) ute helt pga att dem ser vad vi svenska folket vill, säger bara såhär.. Respektera varandra, men mata inte det problem som ständigt växer

  • Micke Jönsson - 9 years ago

    Förtroendet för de sittande politikerna är sedan länge förbrukat ! Lögn efter lögn. ,,, löften efter löften som aldrig hålls ... Och vet ni vad det roliga är? Att medborgarna låter dem hållas!

  • Jonas Johansson - 9 years ago

    Blir det inget extraval och alla partier går ihop till ett enda block så kommer jag aldrig mer rösta igen. Hoppas då att valdeltagandet i Sverige framöver blir 60% eller lägre så att svenska politiker inte kan skryta om sin "demokrati" utomlands. Fast då inför man väl valtvång för att siffrorna ska se bra ut. Fascism? Den som sade det han kan va det. Sverige är en Demokratur och det blir allt svårare att dölja detta för svenska folket.

  • Tony - 9 years ago

    De etablerade partierna blundar för verkligheten och hoppas att dom ska kunna sitta en mandatperiod till om bara man inte måste diskutera allvarliga problem. Vad som händer sedan verkar dom inte bry sig om.
    Aftonbladet och de etablerade partierna är emot att ny statistik tas fram angående skillnaden mellan svenskar och invandrare i brottsstatistiken men aftonbladet tycker att det går bra att använda 10-15 år gammal statistik. När man dessutom blandar in och jämför statistik över 49 sverigedemokrater tar man sig för huvudet. En sådan liten grupp kan man inte ha jämförande statistik eftersom bara ett enda fall gör stor skillnad. Dessutom ger artikeln SD rätt. För 10-15 år sedan var brottsligheten mycket mindre bland svenskar. Antal misstänkta eller dömda för misshandel eller grov misshandel var tex. 192,8% större bland utlandsfödda jämfört med sverigefödda med svenska föräldrar.
    Antagligen är siffrorna ännu större nu med det får inte tas fram färska siffror.
    Första steget att lösa ett problem är att identifiera det. Antagligen beror ökad brottslighet bland invandrare på hög arbetslöshet och utanförskap. Eftersom vi nu har extrem hög invandrare och där de flesta inte ens har gymnasieutbildning kommer detta problemet att förvärras. Eftersom vi har stor bostadsbrist i Sverige kommer de flesta att bosätta sig i problemområden.
    Både de rödgröna och alliansen tar i sina budgetar pengar från ulandsbiståndet för att i ett desperat försök försöka finansiera en del av deras asylpolitik.
    Massinvandringen till Sverige gynnar varken invandrare, svenskar eller flyktingar i konfliktnärområdet.
    Både de rödgröna och alliansen tar pengar från ulandsbiståndet för att i ett desperat försök försöka finansiera deras asylpolitik. De rödgröna tog i sin budget 8 miljarder från ulandsbiståndet samtidigt som FN slutar med mat utdelning till flyktinglägren runt Syrien pga brist på pengar. Det kostar bara 6 miljarder, dvs 2 miljarder MINDRE än vad som tas från ulandsbiståndet.
    Folk svälter pga att Sverige ska ha massinvandring.
    De enda som gynnas är de företag i Sverige som har flyktingmottagning. Man kan undra vems ärenden som våra politiker arbetar för.

  • Monica - 9 years ago

    Tony och Hans huvudet på spiken, Löfven är som en blodigel, suger sig fast vid makten, släpp taget

  • Pia - 9 years ago

    Hade vi inte haft flyktingar och invandrare att skylla på så hade vi hittat på något annat - miljöaktivister till exempel. Enklare att göra på det sättet än att ta tag i de grundläggande problemen i det västerländska samhället. Eller?

  • Mikael Songklod - 9 years ago

    Löfven skulle ju avgå om det blev en annan budget.
    Denna gubbe hoppar hit o dit skyller på andra,en pinsam arbetare
    Svenska folket blir lurad ,kom ihåg att sverige är ej bärkraftig
    för massarbetslöshet,Svenskar lever på skulder,snart kommer efterräkningarna.
    Sätt han där han hör hemma, bakom svetsskärmen

  • Sami - 9 years ago

    S måste göra sig av med Mp om det ska finnas en chans att skippa extraval. Åsa Romson och Mp kommer att köra Sverige i botten!!

  • Sven-Olof Axelsson - 9 years ago

    Nyval löser nog tyvärr inte problemet. SD skulle förmodligen bli ännu större. Bäst vore om S katar ut Mp och gör upp med Alliansen nu.

  • Tommy Gustafsson - 9 years ago

    Löfven är som en maktkåt orm, säljer sin egen familj V+MP om detta stämmer. Gör allt för att klamra sig fast vid statsministerposten men dumpar demokratin på köpet, detta måste vara ett missförstånd?

  • Tony - 9 years ago

    Ta inte extra valet från det svenska folket. Sveriges riksdag är fullt av folk som tror att dom sitter där för egen del och inte för Sverige. Svenska folket kräver att vi får ha kvar möjligheten att ta bort riksdagsfolk som har omvandlat riksdagshuset till ett dagis. Om man inte kan förhandla med meningsmotståndare är man ingen politiker. Det gäller ALLA partier.

  • Fredrik - 9 years ago

    Så du Mustafa menar att invandrare i sig leder till problem? Att dom föds som ett problem bara för att dom är födda i ett annat land eller tror på en annan gud?
    Problemet ligger ju i att samhället splittras pga segregationen och de socio-ekonomiska problem som finns. Inte för att någons pappa eller mamma föddes i ett annat land eller för att du själv heter något med utländskt namn. Inte heller för att du firat eid ist för julafton!

  • Mustafa - 9 years ago

    Jag håller fullständigt med hans jägfeld

  • Pege - 9 years ago

    Jaha. Om sossarna och moderaterna går ihop vad är anledningen till att rösta överhuvudtaget sen???
    Dom kan också halvera antalet riksdagsbidragstagare/ledamöter eftersom röstning och parti inte har nån betydelse!

  • Fredrik - 9 years ago

    Hans, det du och andra SD väljare inte förstår är att personer kommer till Sverige just i detta nu och kommer att fortsätta göra de ifrån krig och elände. Vad betyder hjälpa på plats för er?
    Stoppa krig eller fattigdom på plats? Vi ska absolut hjälpa på plats men det går inte att stoppa på plats och vi måste diskutera hur vi ska agera i Sverige när flyktingar kommer. Med ditt synsätt att vi importerar motsättningar ist för möjligheter så förstår jag erat hat! Vi i Sverige måste diskutera hur vi skapar jobb, hur vi minskar segregationen. Inte diskutera svenskhet, religion, hudfärg och personers namn!!

  • Fredrik - 9 years ago

    Nyval = SD 20% underbart.....

  • Christian - 9 years ago

    Kommer inte bli ett nyval!
    Alla andra partier kommer att träffas i smyg och blanda ihop alla andra partier till en enda sörja som ingen kommer att rösta på och vad har men då för andra val än att rösta på ett parti dom iallafall svarar på frågorna som ställs.
    Vad man än tycker om deras politik så är dom det mest ärliga partiet med vad dom menar, gör och säger.
    Alla andra bara ljuger och ser till sig själva, vissa lever inte ens efter sin politik man representerar!
    Hälsningar en 30 årig socialdemokrat.

  • johan Nanberg - 9 years ago

    Fascister respekterar inte demokratin. Om man ska införa regler som gör att demokratins grundvalar bryts då undrar man vad vi ska kalla dessa människor som försöker sig på att lura väljarna om resultatet ej passar.

  • jimmi limpan - 9 years ago

    Bra om Alliansen äntligen inser att en situation där inget av blocken har majoritet kräver samarbete!

  • Streiff - 9 years ago

    Man kan tycka vad man vill i invandringsfrågan. Det är det upp till var och en i vårt demokratiska land att göra. Men något tycks vara fundamentalt fel när sju av våra åtta riksdagspartier ställer sig på en ytterkant medan ett ställer sig på den andra. Frågan man bör ställa sig är om väljarna också står på dessa ytterkanter eller om många av dem, eller kanske till och med flertalet, finns någon stans däremellan. På en plats där man faktiskt skulle kunna mötas i samförstånd. Den frågan går inte att besvara idag därför att allt i invandringsfrågan som inte ligger på ytterkanten anses vara politiskt inkorrekt. Det torde vara belagt att Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan”-retorik kostade moderaterna ett stort antal väljare. Med största sannolikhet gäller det även övriga riksdagspartier som förlorat väljare till Sverigedemokraterna. Trots det så fortsätter samtliga riksdagspartier med precis samma taktik. Att blockera Sverigedemokraterna. Sveriges tredje största parti. Som fick 12,86 procent av väljarnas röster och som gav dem 54 mandat i Sveriges riksdag.

    Fler än 800,000 personer röstade på Sverigedemokraterna i Riksdagsvalet 2014. Den siffran kan mycket väl komma att överstiga en miljon i extravalet om några månader.

    Sverige är en demokrati. Frågan är om man kan blockera en miljon väljares vilja.

  • Solveig Hedh - 9 years ago

    Alliansen och talmannen godkände att regeringen skulle bilda minoritetsregering och har då.ansvar för detta enl gängse praxis. Och som alla partier ofta ställs inför vid en minoritetssituation. Bra att alla partier exkl SD nu tar det ansvaret för att ev undvika nyval. Mkt viktigt för de olika samarbetspartierna att få majoritet i riksdagen för alla aktuella sakfrågor och föra Sverige framåt.

  • agi - 9 years ago

    Löven är rätt pinsam för Sverige, han gick fram som ett ångbåt utan att säga nått enda konkret i valrörelsen sist, och vi svenska folket trodde på hans tomma ord!! Och det första han gör är att svika vänstern som stått sida vid sida under hela tiden. nu har jag lärt mig en läxa , lita aldrig på löven mer! Jag rösta på s sist men aldrig igen säger jag

    Jag hoppas verkligen att det blir nyval
    trevligt helg alla

  • Selma - 9 years ago

    Vilket inkompetent försök att bli ledare för Sverige måste bli mån annan inte löven han passar inom LO

  • Göran Karlsson - 9 years ago

    Delta är inte en lekstuga, Stefan Löven, du ville så gärna bli stadsmenister !
    Sluta lipa och sköt det jobb som du så gärna ville ha, du visste vad som gällde!
    Svenska folket har inte råd med din lekstuga!!

  • Hans Jägfeldt - 9 years ago

    Nu är de bara rädda för att SD ska bli ännu starkare. Varför inte inse att för hög invandring skapar ekonomiska problem o motsättningar i samhället. Diskutera dem med fönuft o utan tabu. Vi är lika inför lagen men acceptera olikheterna i kultur o syn på mkt. Se var blodiga konflikter finns o varför. Ska vi importera dessa motsättningar. Se verkligheten i ögonen o hjälp människor på plats. Mkt effektivare enligt min åsikt
    Hans

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment