Yardımlı intihar yasal olmalı mı?

8 Comments

  • hnd - 8 years ago

    Ben de olmasi gerektigini dusunuyorum. eger iyilesme ihtimali olmayan her geçen gun daha kotuye giden bir hastalığım var ise bu artik hayat degil iskence olur hem hasta hem de yakinlari icin. Çektiği acilar, psikolojik problemler hastanin istegi dahilinde son bulabilmeli.
    Annem als ve ölmek istedigini soyluyor her gun.
    Ben de bu tur bir hastalığa sahip olursam zamani geldigini dusundugumde olmek isterim

  • Ertan Dinmez - 8 years ago

    bende als hastasıyım ölmeyi bende isterim ama yardımlı intihar olarak. ben kurtulup bunun vicdanı acısını da bir ömür boyu bana yardım edene yada edenlere yükleyip giderek değil. başka bir yolu olmalı.

  • fatma baltuk - 8 years ago

    Yes

  • fatma baltuk - 8 years ago

    Yes

  • EKREM - 8 years ago

    Yaşam kişinin kendisine aittir.Yaşamın kendisine yük olduğunu hissediyor ve o yorgunluktan ve yükten kurtulmak istiyorsa sevmediği eşten boşanma yada sıkıldığı mülkten kurtulma gibi yardımla ondan kurtulabilmelidir.Bu geride kalan sevdiklerine ,günaha sarmalanarak zorlanamayacak kadar kişinin kendi tercihi olması gerekli bir tasarruftur.Akli melekeler yerindeyse tabi ki.

  • recep - 8 years ago

    Hastalıklar da sağlıkta varlık ta yoklukta insanlar içindir bu dünya imtihan dünyası Allah’a iman eden, O’nun yaratmış olduğu kadere teslim olan müminler, her tür hastalığın da, şifanın da Allah’tan geldiğini unutmayarak O’ndan gelen her şeye razı olduklarını gösterirler. Böylelikle Allah’ın izniyle hastalık dönemlerini birer ecir nimetine dönüştürmüş olurlar.ha hiçte kolay değil bakanada hastayada çok zor bir duruum ALLAH ahiretini kazananlardan eylesin ALLAH herkese hayırlı şifalar kolaylıklar versin

  • ışık Güngordü - 8 years ago

    Cok zor bir durum, onlarin duygularini anlayamayiz, yaşayan bilir, hisseden değil.

  • zerrın yaman - 8 years ago

    yadımlı ıntıhara karsıyım .her ne olursa olsun yaşam hakkı verılmelı hastalara ..benım eşim de çok ıstedı ama her zaman karsı cıktım ...

Leave a Comment

0/4000 chars


Submit Comment